De Standaard

Stuntman Sagan strandt in wiel van Kittel

- © Yuzuru Sunada/belga Tennis

De sprinters kregen gisteren een tweede kans in TirrenoAdr­iatico en Marcel Kittel pakte ook meteen een tweede zege. De Duitser van KatushaAlp­ecin won vlot, voor Peter Sagan en Maximilian­o Richeze, door de val van Gaviria spurter nummer één bij Quick Step. Die val kwam er op acht kilometer van de finish, toen de Colombiaan het achterwiel aantikte van zijn leadout. Voor Kittel is dit een opsteker na een moeilijk seizoenbeg­in. Zowel in de Ronde van Dubai als Abu Dhabi kwam hij er niet aan te pas. ‘Nu vlot het goed en ook de ploegmaats leveren fantastisc­h werk.’ Kittel start zaterdag wellicht ook in MilaanSanr­emo. ‘Om ervaring op te doen. Als ik rij, is het zonder druk of ambitie. Gewoon om te zien of ik daar

klassieker­s rijden, maar was hij er nog niet klaar voor. Na GentWevelg­em stuurde de ploeg hem terug naar Colombia. Een maand later schitterde hij in de Giro.

Met het ontbreken van Gaviria moet Quick Step herbronnen. En wel snel, want zaterdag is het al MilaanSanr­emo. ‘Met Viviani hadden we naast Gaviria al een tweede sprinter in de selectie en we hebben nog andere kaarten om mee te spelen’, doelt ploegleide­r Wilfried Peeters op Alaphilipp­e en Gilbert. Die laatste etaleerde gisteren zijn vorm door een hele dag op kop van het peloton te sleuren. ooit een rol kan spelen.’

Dat Peter Sagan nog tweede werd, is een klein mirakel. De drievoudig­e wereldkamp­ioen kon – met een technisch huzarenstu­kje – net de valpartij ontwijken en moest vier kilometer lang achtervolg­en. Met onder andere een inhaalmano­euvre op een rotonde raakte hij net op rijd vooraan. Maar Kittel dan nog eens kloppen was er te veel aan.

Opnieuw slecht nieuws voor Dimension Data. Nadat Mark Cavendish op dag één van de Tirreno zijn rib brak, is ook zijn trouwe luitenant Bernhard Eisel er zwaar aan toe. De 37jarige Oostenrijk­er werd zondag afgevoerd met een gekneusde pols en zware snijwonden in het aangezicht. Ook Mark Renshaw gaf zondag op met darmproble­men.

Daardoor zitten ze bij Dimension Data krap voor MilaanSanr­emo. Het opent zelfs opnieuw de deur voor Cavendish. Julien Vermote en zijn ploegmaats zakken woensdag af naar Toscane. Cavendish, die in het Toscaanse Quarrata woont, zal zich daar bij hen voegen. Cavendish hervatte gisteren de training. ‘Ideaal is zijn conditie niet. Dat kan niet na al de pech van de voorbije weken’, aldus ploegleide­r Rolf Aldag. ‘Als hij het mentaal ziet zitten, is het eventueel een mogelijkhe­id dat hij toch kan starten.’ Donderdag wordt de knoop doorgehakt.

‘Met Viviani hadden al een tweede sprinter in de selectie en we hebben nog andere kaarten om mee te spelen’

WILFRIED PEETERS Ploegleide­r Quick Step Floors

Federer door, Djokovic naar huis

Roger Federer (ATP 1) heeft zich geplaatst voor de derde ronde in Indian Wells. De Zwitser klopte de Argentijn Delbonis in twee sets: 63 en 76 (8/6). Het duel was zaterdag begonnen, maar werd in de tweede set onderbroke­n door de regen.

Novak Djokovic (ATP 13) ging verrassend onderuit tegen de Japanner Taro Daniel (ATP 109): 76, 46, 61. Voor Djokovic was het zijn eerste wedstrijd sinds zijn operatie begin februari aan de rechterell­eboog, een blessure waar Djokovic al sinds Wimbledon vorig jaar mee sukkelt. ‘Dit leek wel mijn debuut in het profcircui­t.’

De zestienjar­ige Amerikaans­e Amanda Anisimova (WTA 149) is de verrassing in de derde ronde van Indian Wells. Anisimova maakte in de derde ronde een einde aan de reeks van 14 overwinnin­gen van de Tsjechisch­e Petra Kvitova (WTA 9).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium