De Standaard

Win, win en win!

-

H et leek een strak plan van de Voetbalbon­d: we vragen de Duivels naar wie ze zelf luisteren, en die artiest mag een song schrijven voor het WK. Dat leverde een rapper op die immens populair bleek te zijn in Frankrijk. Na Stromae en Dimitri Vegas & Like Mike (DV&LM) was weer bewezen dat België niet alleen internatio­naal bekende voetballer­s heeft: win en win!

Dat liep dus fout af, door de vrouwen, en de media, die wel kritiek leveren maar het zelf niet beter kunnen. Een parodie in Debation Island

van De ideale wereld, en geruchten dat Van Echelpoel, Clement Peerens en Lou Depryck werken aan iets: een themalied maken voor de Rode Duivels is anno 2018 een onmogelijk­e opdracht.

Voor het EK in 2016 waren er wel vijftien songs. Eén daarvan was trouwens van Depryck, die waarschijn­lijk hetzelfde nummer gaat voorstelle­n. Dat is niet eens een slecht idee, want met recyclage zou de bond alvast scoren bij de milieujong­ens (en meisjes, uiteraard!). Alleen surft Depryck in die clip op een mossel door de lucht, en op sportevene­menten moet je elk vermoeden van drugs vermijden.

Marka misschien? Dat is de bassist van Allez Allez en dus Belgische muziekgesc­hiedenis. Hij is ook nog de vader van Angèle en Roméo Elvis, dat zullen jonge gasten fijn vinden. ‘It’s only football’ is ook van 2016, maar hij stelt het opnieuw voor en hij zingt het in de eerste landstaal, Engels. Want was er vooraf geen gezanik geweest dat Damso alweer in het Frans zou zingen, dan waren bepaalde politici misschien ook niet gevallen over zijn vrouwonvri­endelijke teksten. Terwijl Marka deze song maakte met de electropri­nses Labiur, een vrouw: een plus!

In de clip voetballen kindjes, net als in ‘Melody’ van DV&LM. Die hadden wel Adil en Bilall als regisseurs, terwijl Marka het moest doen met een gratis softwarepa­kket, maar toch: weer een vakje afgevinkt!

Het beste argument pro Marka is toch de titel ‘It’s only football’. Die heerlijk schouderop­halende nonchalanc­e: is er een Belgischer houding?

En als we nu eens kiezen voor het WK-lied van Marka?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium