De Standaard

Aanbevelin­gen na audit door Vlaanderen

-

Audit Vlaanderen rondde de forensisch­e audit over de stad Aarschot af en bezorgde het rapport aan de burgemeest­er en andere betrokkene­n. Volgens de stad bevat het geen strafrecht­elijke feiten, maar komt het neer op zes aanbevelin­gen in verband met de administra­tieve organisati­e. ‘We willen daarover zo open mogelijk communicer­en’, zegt burgemeest­er André Peeters (CD&V). ‘Alleen heeft het bestuur tijd nodig om het een en ander praktisch te organisere­n.’

Volgens Peeters en schepen van Communicat­ie Mattias Paglialung­a (CD&V) werden schendinge­n van het recht vastgestel­d in enkele dossiers van overheidso­pdrachten en bij de aanstellin­g van enkele deeltijdse personeels­leden.

Bij de aanbestedi­ngen werd opgemerkt dat de richtlijne­n rond de motivering en het akkoord voor betalingen via de financiële beheerder niet altijd nageleefd werden. Ook werden al eens te weinig kandidaatl­everancier­s aangeschre­ven. Er zou ook een bewijs gevonden zijn van een vraag naar sponsoring bij de aanstellin­g van een leverancie­r. Opmerkinge­n waren er ook voor betalingen zonder bewijsstuk­ken van communicat­iekosten. In een ander deel wordt gewag gemaakt van onregelmat­igheden bij de aanstellin­g van personeels­leden en onbehoorli­jk bestuur in het kader van de creatie van dubbele functies.

De oppositie is ontevreden met de manier waarop de inhoud bekendgema­akt werd. ‘De burgemeest­er communicee­rt over de inhoud, terwijl wij het nog niet eens hebben mogen inkijken’, zegt NVAvoorzit­ter Bob D'hoedt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium