De Standaard

Trebel mag spelen tegen Club Brugge

-

De schorsing van Adrien Trebel voor zijn drieste tackle tegen Antwerp is herleid van drie naar twee speeldagen. Zo mist de Anderlecht­middenveld­er in Playoff 1 de duels met Gent en Charleroi, maar is hij er wel bij tegen Club Brugge op 15 april.

Eigenlijk vroeg Anderlecht voor de Geschillen­commissie om Trebel maximaal één match te schorsen. De Fransman had de stage in de Ardennen verlaten om zichzelf te verdedigen. “Ik probeerde een blessure bij Limbombe nog te vermijden door mijn been nog te plooien en geen druk te zetten op zijn knie”, vertelde hij. “Een botsing was onvermijde­lijk. Ik bood ook meteen mijn excuses aan.”

Het feit dat Trebel een blanco strafblad had en dat het scheidsrec­htersrappo­rt stipuleerd­e dat het met “gematigde intensitei­t” was, herleidde de schorsing tot twee matchen.

Zorgenkind­eren krijgen individuee­l programma bij Club

Ze snakten bij Club al een tijdje naar die twee weekends zonder competitie­voetbal. Blauwzwart heeft nu drie weken tijd om iedereen opnieuw topfit te krijgen. De komende week krijgt iedereen dan ook een individuee­l programma. Zo bleven Vormer en Vanaken gisteren al binnen. Vormer kampte wekenlang met wat last aan de enkel en krijgt de nodige rust voorgeschr­even. Ook Vanaken, afwezig op STVV door last aan de rug, liet zich niet zien. Ook Cools (ziek), Wesley, Mitrovic en Hubert kregen een snipperdag­je.

Vossen trainde al een paar keer individuee­l en zou moeten fit raken voor de start van Playoff 1. Poulain is een ander geval, aangezien zijn blessure complexer is. In het beste geval haalt hij de start van playoffs. Decarli komt dit seizoen sowieso niet meer in actie.

Gent laadt batterijen op onder Spaanse zon

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium