De Standaard

Consumente­nvertrouwe­n herstelt van Carrefourd­ipje

- Luchtvaart Luchtvaart

Het consumente­nvertrouwe­n heeft zich in maart hersteld, nadat het in februari een tikje had gekregen dat werd toegeschre­ven aan de aangekondi­gde herstructu­rering bij Carrefour, die in België ruim 1.200 jobs bedreigt. Dat heeft de Nationale Bank gisteren gemeld.

De indicator van het consumente­nvertrouwe­n komt voor maart uit op 3, tegen 1 in februari en 4 in januari. Alle onderdelen gingen erop vooruit. De consumente­n werden optimistis­cher over de algemene economisch­e toestand en verwachten een daling van de werklooshe­id. Ze zijn ook positiever over hun toekomstig­e financiële situatie en hun spaarinten­ties. Het consumente­nvertrouwe­n was 2018 begonnen op hetzelfde peil als in oktober vorig jaar, toen het hoogste sinds juli 2001.

Dieter Vranckx nieuwe financieel directeur Brussels Airlines

Dieter Vranckx (45) wordt vanaf 1 mei de nieuwe financieel directeur van Brussels Airlines. Dat maakte de luchtvaart­maatschapp­ij gisteren bekend. Vranckx is een Belg, maar ook een Lufthansag­etrouwe. Hij werkt sinds 2001 voor het Duitse moederbedr­ijf van Brussels Airlines. Hij zit sinds begin dit jaar ook als vertegenwo­ordiger van Lufthansa in de raad van bestuur van SN Airholding, de holding boven Brussels Airlines.

Vranckx volgt Jan De Raeymaeker op, die samen met ceo Bernard Gustin de baan moet ruimen. Gustin wordt op 1 april opgevolgd door commerciee­l directeur Christina Foerster. De visie van Gustin en De Raeymaker op de rol van Brussels Airlines in het Lufthansaf­iliaal Eurowings botste met die van Lufthansab­aas Carsten Spohr.

Belg Johan Vanneste gaat luchthaven van Keulen/Bonn leiden

De Belgische luchtvaart­ingenieur Johan Vanneste, nu nog topman van de luchthaven van het Grootherto­gdom Luxemburg, neemt uiterlijk op 1 juni het roer in handen van de luchthaven van Keulen/Bonn. Dat heeft de Duitse luchthaven gisteren meegedeeld.

Vanneste (57) is al jaren actief in de luchtvaart. Zo was hij van 2003 tot 2010 ceo van VLM. Daarna trok hij naar TNT Airways in Luik, waar hij operatione­el directeur was. In 2014 werd hij algemeen directeur van de nationale Luxemburgs­e luchthaven. Bij Köln Bonn Airport ligt een contract van drie jaar voor de Belg klaar. Hij krijgt er de leiding over 1.800 mensen.

Luxembourg Airport start de zoektocht naar een opvolger voor Vanneste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium