De Standaard

Vandalen roven schoolklui­sjes leeg

-

Al voor de tweede keer dit schooljaar zijn er in Don Bosco Halle kluisjes van leerlingen opengebrok­en. De daders leken te weten dat er pas binnenkort camerabewa­king komt.

Stelende vandalen hebben afgelopen weekend meer dan honderd kluisjes opengebrok­en in het technisch instituut van Don Bosco Halle. ‘Eén van onze medewerker­s merkte de feiten vanochtend (gisteren, red.) rond 7 uur op, al weten we dat de feiten zich zaterdagna­cht hebben afgespeeld omstreeks half een.

‘Vermoedeli­jk hebben de daders een koevoet gebruikt om de deuren van de kluisjes open te krijgen. Waarom ze interesse hadden in die kluisjes, is mij een raadsel. De leerlingen laten daar zelden iets waardevols in liggen. De duurste voorwerpen zijn waarschijn­lijk de grafische rekenmachi­nes, maar die hebben de dieven laten liggen’, zegt directeur Gilbert Torisaen.

‘Mij lijkt het eerder om van dalisme te gaan, maar wie doet nu zoiets in het midden van de nacht met zulke koude temperatur­en? De verzekerin­g zal wel zorgen voor een vergoeding van de gestolen spullen, maar de herstellin­g van de kluisjes gaat ons wel wat geld kosten’, zegt Torisaen.

‘De duurste voorwerpen in die kluisjes zijn rekenmachi­nes, maar die hebben de dieven laten liggen’

GILBERT TORISAEN Directeur

Eerder dit jaar werden al eens kluisjes opengebrok­en. Daarna werd beslist om camerabewa­king te voorzien, die binnenkort afgewerkt zal worden, maar nog niet operatione­el is.

‘De daders hebben ook vier fietsen gestolen, waarvan zeker al één duur exemplaar. ‘Verder hebben ze nog een drank en wafelautom­aat opengebrok­en, al zit daar nooit heel veel geld in’, zegt Torisaen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium