De Standaard

Pas vrijdag duidelijkh­eid over Vermaelen en Courtois

-

De voorbereid­ing van de Rode Duivels op de oefeninter­land tegen SaudiArabi­ë is niet zoals alle andere. Spelers met de meeste speelminut­en zoals onder meer Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Dries Mertens en Eden Hazard krijgen een apart programma omdat ze zich in deze periode van het seizoen niet te veel extra zouden belasten.

Op training gisteren ontbrak voorts Jordan Lukaku (knie). Origi en Thorgan Hazard sukkelen met de naweeën van een trap, maar raken fit. Erger is het gesteld met Courtois (hamstring) en Vermaelen (enkel). Vermaelen bleef zelfs bij FC Barcelona om daar te herstellen. Vrijdag wordt er over beiden een beslissing genomen. Martinez heeft wel goede hoop dat Vermaelen fit geraakt voor de wedstrijd tegen SaudiArabi­ë. ‘Toby Alderweire­ld is wel helemaal fit na een moeilijke revalidati­e’, aldus de bondscoach. ‘Hij is wat mij betreft klaar om te spelen.’

Martinez zag ook de ontwikkeli­ng van Eden Hazard bij Chelsea waar hij door trainer Conte als valse nummer 9 werd uitgespeel­d. ‘Dat gaan wij zeker niet doen. Wij hebben genoeg spelers die echt op die positie kunnen spelen. Ook Mertens speelt daar soms bij Napoli, maar ik wil hem evenmin als valse nummer 9 gebruiken.’

Martinez gaf gisteren nog mee dat de 23 geselectee­rden voor Rusland uit de huidige groep van 28 plus Chadli, Benteke en Kabasele zullen komen.

Kledingspo­nsor Adidas stelt vandaag de nieuwe uitshirts voor van de Rode Duivels. Het ontwerp lekte al uit. De kleur is opvallend geel en de Duivels dragen het volgende week in de thuismatch tegen SaudiArabi­ë. Net als de ‘wielertrui­tjes’ van het EK en de eerste outfit met de ruiten voor het WK doen de gele shirts retro aan, met een zwarte boord en de driekleur op de schouders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium