De Standaard

Rutten fluit mediaminis­ter Gatz terug

-

‘Neen, dit gaan we echt niet verbieden’, reageert Open VLDvoorzit­ter Gwendolyn Rutten op een voorstel van minister Sven Gatz (Open VLD) om desnoods het doorspoele­n van reclame te verbieden.

BRUSSEL I ‘Goesting’ is nu al een aantal jaren de mantra van Open VLD. En voorzitter Rutten wil daarop geen duimbreed toegeven. ‘Ook als je televisie kijkt, mag je je goesting doen. Neen, verbieden gaan we echt niet doen’, tweette ze gisteren. Een reactie op een uitspraak van haar partijgeno­ot en Vlaams minister van Media, Sven Gatz. Die had aan Het Laatste Nieuws laten verstaan dat hij desnoods bij decreet een verbod zal uitvaardig­en op het doorspoele­n van reclame.

Vandaag is een kwart van alle tvkijken al uitgesteld. En daarbij wordt de reclame grotendeel­s doorgespoe­ld. ‘We hebben in Vlaanderen, zoals iedereen weet, heel goede programma’s van eigen bodem waar we graag en massaal naar kijken’, laat Gatz ons vandaag weten. ‘Die programma’s kunnen onder meer worden gemaakt dankzij de reclameink­omsten die zenders ontvangen. Als we allemaal reclameboo­dschappen blijven doorspoele­n, zullen ze die programma’s niet meer kunnen maken.’

Maar Gatz wil intussen niet meer gezegd hebben dat hij desnoods het doorspoele­n van reclame zou verbieden. ‘Het probleem wordt steeds nijpender. Als minister van Media vind ik het belangrijk iedereen daarvan bewust te maken. Ik zit hierover in het voorjaar samen met de sector.’ (cv)

Blz. D6

cultuur.

‘Ook als je televisie kijkt, mag je je goesting doen’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium