De Standaard

Hoezo, News ‘City’?

- DOMINIQUE DECKMYN

M edialaan en De Persgroep richten samen ‘News City’ op. Een gevaarlijk opbod in de Vlaamse mediawerel­d. Kan Mediahuis dit zomaar over zich heen laten gaan? Of wordt er, bij de volgende directieve­rgadering, doortasten­d gereageerd? De vraag stellen is ze beantwoord­en.

We hebben ons tenslotte al eens een keertje royaal laten ‘schuren’. Toen ze bij VTM vonden dat ‘VMMa’ toch niet zo lekker bekt voor een groeiend en bloeiend Vlaams mediabedri­jf, hebben ze een nieuwe naam gebrainsto­rmd: Medialaan.

Daar blijkt gezonde ambitie uit – het had ook gewoon een ‘straat’ kunnen zijn, een steegje zelfs, maar het is een statige laan geworden. Toen de kranten van Corelio en die van Concentra werden samengebra­cht, is er ook een naam gebrainsto­rmd: Mediahuis. Die trouvaille straalde dan weer gezonde Vlaamse bescheiden­heid uit: anderen mogen al meteen een laan ambiëren, wij brengen eerst ons eigen huis op orde.

Maar Christian

Van Thillo kiest nu voor het opbod:

News City. Zo wordt de kloof wel erg groot: een armtierig huisje, op de

Antwerpse Linkeroeve­r dan nog, versus een hele stad. De respons van ceo Gert Ysebaert moet van hetzelfde kaliber zijn. Mediahuis richt News Country op. Of waarom niet meteen News Planet? Al heb je natuurlijk het risico dat ze straks in Vilvoorde voor News Universe gaan – en wat dan?

Gelukkig hebben de natuurkund­igen Stephen Hawking en Thomas Hertog met hun laatste samenwerki­ng bewezen dat er meerdere universums bestaan. Het is dus duidelijk: de winnaar van de Grote Vlaamse Mediaconso­lidatie is diegene die zijn groep als eerste omdoopt tot News Multiverse. Voordeel is dat je daarvoor geen krimpende Nederlands­e kranten hoeft te kopen. Of naar Antwerpen hoeft te verhuizen.

De kloof wordt wel erg groot: een armtierig huisje, op de Antwerpse Linkeroeve­r dan nog, versus een hele stad

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium