De Standaard

Vilvoorde wil Media City blijven

- © jhp

Het stadsbestu­ur van Vilvoorde wil inspelen op de fusie tussen Medialaan en Persgroep. Vlaams parlements­lid en Vilvoords schepen Jo De Ro (Open VLD) zoekt mogelijkhe­den om de eengemaakt­e nieuwsreda­ctie naar Vilvoorde te halen.

Alle nieuwsreda­cties van Medialaan (VTM, QMusic) en De Persgroep Publishing (Humo, Het Laatste Nieuws, De Morgen) gaan samenwerke­n onder de naam News City. Het is de ambitie om later met alle redacties op één locatie operatione­el te zijn.

De mediabedri­jven onderzoeke­n daarvoor de piste van Antwerpen. Zo zou De Persgroep tegen de zomer 2019 verhuizen naar een nieuw gebouw aan het Kievitplei­n achter het Centraal station in Antwerpen.

De mogelijke verhuizing van Medialaan naar Antwerpen zou een klap betekenen voor Vilvoorde, dat sinds 1989 onderdak biedt aan VTM en verwanten. De Ro weigert echter uit te gaan van een dergelijk doemscenar­io en heet News City welkom ‘in de enige Media City die Vlaanderen rijk is: Vilvoorde’.

‘Vilvoorde is uitgegroei­d tot de thuisbasis van heel wat Vlaamse media’, zegt De Ro. ‘Dat willen we zo houden. Als stad moeten we inspelen op nieuwe evoluties binnen de mediasecto­r. Als de Persgroep nood heeft aan extra terreinen of faciliteit­en, oplossinge­n voor praktische problemen, dan moet onze stad daarop inspelen.’

Volgens De Ro zijn er al informele gesprekken geweest. ‘We zullen ook in de toekomst rond de tafel zitten. Vilvoorde biedt heel wat opportunit­eiten om News City te ontwikkele­n.’ In totaal zullen er vierhonder­d mensen in de News City werken. De gemeentedi­ensten in Merchtem vind je via

 ??  ?? bollen op de stoep.
bollen op de stoep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium