De Standaard

Voorstel gezamenlij­k verkeerspl­ein voor Rillaarse scholen

-

De Vrienden van het Gemeentehu­is van Rillaar komen met een oplossing voor parkeerpro­bleem aan de Rillaarse scholen. Een perceel dat te koop staat, zou soelaas bieden aan de verkeersch­aos aan de scholen.

‘Wie van Rillaar is, weet hoe gevaarlijk het verkeer is rond de twee basisschol­en in ons dorp. De straten zijn geblokkeer­d met auto's van ouders die proberen om de kinderen veilig, vlakbij een van de twee scholen af te zetten of op te pikken. Er wordt op straat en zelfs op de stoep geparkeerd. Gevaarlijk voor voetganger­s en fietsers’, zeggen de Vrienden van het Gemeentehu­is. ‘De voorbije jaren werden al inspanning­en gedaan om de situatie te verbeteren, maar we hopen te kunnen samenwerke­n aan een nog betere oplossing voor het probleem.’

Ronny, Wendy, Marleen, Marnik, Jan en Cindy, die zich de Vrienden van het Gemeentehu­is noemen, vonden een mogelijke oplossing: een gezamenlij­ke, grote en veilige fiets en autoparkin­g voor beide scholen.

‘Het perceel aan het kruispunt van de Schoonderb­eukenweg en de Ebdries met het witte gebouw is ideaal gelegen om er een toegankeli­jke en veilige parkeerpla­ats te maken. Het ligt op perfecte wandelafst­and de scholen.’ De school Dolfijn liet alvast weten dat ze wil meewerken, maar niet de middelen heeft om het project alleen te dragen. Ze stelt een aankoop door de stad voor met een erfpacht voor de scholen.

De Vrienden hopen dat het stadsbestu­ur over de brug wil komen met financiële middelen. ‘Als schepen van Mobiliteit kan ik dergelijke initiatiev­en enkel toejuichen. Ik wil het voorstel zeker verdedigen’, zegt Gwendolyn Rutten (Open VLD).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium