De Standaard

KUNSTMATIG

-

De man leest een artikel. Hij heeft het blad van de krant omgedraaid met zijn duim en rechterwij­svinger die ooit met vijsjes weer aan mekaar werd gezet. Hij knarsetand­t tijdens het lezen. Dertien vullingen heeft hij in zijn tanden. De bovenstukk­en van twee tanden zijn vastgeschr­oefd aan de originele wortel. Hij slikt zijn speeksel voorbij de plek waar zijn twee amandelen werden weggehaald. Hij leest het artikel met twee kunstlenze­n, die ingeplant zijn onder het hoornvlies.

Op zijn vijfde overwon hij een longontste­king, met zware antibiotic­a. In totaal nam hij al een vijftigtal keer antibiotic­a, voor meer en minder onschuldig­e ziektes. Een stevige infectie overwon hij probleemlo­os met cortisone. Hij at al een paar duizend kilo voeding die met pesticiden werd behandeld. Momenteel eet hij een snoepje dat een bonte variëteit aan E’s bevat.

Hij leest een artikel over een bijna blinde vrouw die dankzij een bionisch oog opnieuw licht en donker kan onderschei­den. Na zijn initiële verwonderi­ng vraagt hij zich af: tot welk punt is een mens nog natuurlijk? En dan begint hij na te denken over de onzinnighe­id van dat begrip.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium