De Standaard

Lierse doet seizoen uit

-

Het noodlijden­de Lierse maakt zich sterk dat de club het seizoen kan uitdoen. Het bestuur legde aan de licentieco­mmissie een document/contract voor dat Wadi Degla, de Egyptische holding die Lierse nu beheert, de schulden op korte termijn zal betalen. Het zou gaan om zo’n 2 miljoen. De spelers kregen de belofte dat tegen eind deze week hun loon en premies voor de maand februari zullen betaald worden.

Lierse wint zo tijd om verder te onderhande­len met kandidaat-overnemers. Dat wil niet zeggen dat de club zomaar haar licentie zal krijgen. Als dat niet lukt moet de club naar het BAS, het tribunaal voor de sport, en het dossier dat daar moet worden ingediend moet in orde zijn tot 31 maart. Dan moeten de spelers dus ook hun loon voor maart ontvangen hebben. Indien voetballer­s twee maanden niet betaald worden zijn ze transfervr­ij.

Overigens moesten ook Oostende, na de overname, en Eupen gisteren vragen van de licentieco­mmissie beantwoord­en. Beide clubs zijn overtuigd dat ze op 11 april hun licentie krijgen.(red)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium