De Standaard

Neuville na eerste dag tweede in Corsica

Anderlecht heeft zijn eerste driepunter in Playoff 1 beet. Charleroi leek in de tweede helft het laken naar zich toe te trekken, maar een strafschop van Teodorczyk volstond voor de overwinnin­g: 12.

- GODFRIED ROELANT Lukasz Teodorczyk viert zijn doelpunt.

Thierry Neuville (Hyundai i20) staat na de eerste dag op de tweede plaats in de Rally van Corsica, de vierde wedstrijd in het WK. De 29jarige Luikenaar volgt op 33.6 van de Franse WKleider Sébastien Ogier (Ford Fiesta), die drie van de eerste vier klassement­sritten won. De NoordIer Kris Meeke (Citroën C3) volgt als derde 38.7 van Ogier. De Fransman Sébastien Loeb (Citroën C3) ging vrijdagoch­tend in de tweede rit van de baan en moest opgeven. (blg)

BRUSSEL I Voor het eerst in vijftien jaar werkte Anderlecht een wedstrijd af zonder dat Herman Van Holsbeeck een van de aandachtig­e toeschouwe­rs was. De sportief manager kreeg gisteren te horen dat er na het tijdperkVa­nden Stock geen plaats meer is voor hem. Couckes rechterhan­d Luc Devroe is zijn vervanger en die zag hoe het vertrek van zijn voorganger geen positieve invloed had op het paarswitte spel. Net als op de vorige speeldag tegen Gent in het eigen Astridpark slaagde Anderlecht er niet in om een wedstrijd eens volledig te domineren. Onder impuls van Lazar Markovic zat de landskampi­oen nochtans snel in een zetel. De Servïer, die voor de eerste keer in basis stond, snelde op de rechterfla­nk simpel voorbij Dessoleil en zag daarna Morioka richting grote rechthoek spurten. De Japanner dook goed op aan de eerste paal, liet zijn bewaker Marinos achter zich en tikte vervolgens de voorzet van Markovic in het dak van het doel.

Goed begonnen is half gewonnen, denk je dan. Maar Anderlecht moest na de vroege voorsprong het initiatief toch weer aan Charleroi laten. De Carolo’s bepaalden het tempo en konden via Benavente en Bedia zelfs tot enkele kansjes komen. Die laatste vroeg om een strafschop na een duel met Kums, maar scheidsrec­hter Boucaut wilde er niet van weten. Na de blessure van Spajic kwam Anderlecht toch weer beter in de wedstrijd. Saief is al weken de beste speler bij de landskampi­oen en dat wilde hij maar al te graag nog eens demonstrer­en met een paar dribbels. Morioka kreeg van de Israëliër de 02 op een schoteltje aangeboden, maar zijn schot werd gekeerd door Dessoleil. Op slag van rust slalomde Teodorczyk zich dan met wat geluk voorbij een bos aan Charlerois­pelers. De Pool moest enkel nog

Achterstan­d op andere teams nog niet weggewerkt

doelman Mandanda verschalke­n, maar mikte te hoog. Zo mocht de thuisploeg zich nog gelukkig prijzen dat de bonus voor Anderlecht na een flauwe eerste helft beperkt bleef tot één doelpunt.

Strafschop in cadeauverp­akking

Gelukkig voor Felice Mazzu beschikt zijn spelersker­n over twee kwaliteite­n die bij Anderlecht al een heel seizoen ontbreken: grinta en veerkracht. Baby was daar met zijn invalbeurt een goed voorbeeld van. De meer aanvallend ingestelde Senegalees kwam in de plaats van Dessoleil en dat bleek al snel een gouden wissel. Núrio leverde na amper twee minuten een perfecte voorzet af, waarna Dendoncker zich in de luren liet leggen door Baby. Die kopte vervolgens de gelijkmake­r staalhard in doel.

Anderlecht leek een vogel voor de kat, maar slaagde er, ironisch genoeg, met kampioenen­geluk alsnog in om zich voorbij Charleroi te worstelen. En dat met een toptransfe­r van Van Holsbeeck: Teodorczyk. De spits lokte eigenhandi­g een strafschop uit na licht contact met Zajkov en zette de elfmeter ook zelf om. De Brusselaar­s schrijven zo drie punten bij, maar de kans is onbestaand­e dat Coucke dit jaar al zijn eerste titel als voorzitter mag vieren.

 ?? © belga ??
© belga

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium