De Standaard

Steenweg na anderhalf jaar weer open

-

Maandag, 9 april, wordt de laatste asfaltlaag gegoten op de N21 tussen Haacht en Werchter. Daarmee komt een einde aan anderhalf jaar verkeersel­lende. Omwonenden halen opgelucht adem, de verbinding tussen Werchter en Haacht kan weer normaal verlopen.

Vlaanderen investeerd­e 1,4miljoen euro om de N21 veiliger te maken. De werken van Aquafin kostten 1,3 miljoen en de gemeenten Haacht en Rotselaar spendeerde­n samen nog eens 1,4 miljoen. In Rotselaar legde AWV gescheiden fietspaden aan en kreeg de rijweg een onderhoud. In Haacht liggen er nu ook veilige fietspaden en kreeg de weg over de hele breedte een makeover.

‘Vooral de inwoners van Scharent zullen tevreden zijn, want zij kregen al die tijd de omleidings­wegen te verwerken. Positief is ook dat de inwoners nu aangeslote­n zijn op de gasleiding en dat het afvalwater gescheiden is van het regenwater’, zegt de Haachtste burgemeest­er Steven Swiggers (Open VLD). Zijn collega Dirk Claes (CD&V) uit Rotselaar is tevreden met de aanleg van het fietspad. ‘Ik hoop dat meer mensen nu met fiets naar Haacht rijden. Ik geef alvast het goede voorbeeld.’ (ggh)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium