De Standaard

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

- Gezien op zaterdag 7 april in de Roma, Antwerpen © Geert Van de Velde

¨¨¨èè

Hij is wellicht een van de meest radiovrien­delijke artiesten van het moment. Zijn song ‘You worry me’ is alomtegenw­oor dig, en terecht. Mooi liedje. Maar voor we hier de loftrompet steken over de met cowboyhoed getooide hipsterbaa­rdman genaamd Nathaniel Rateliff, moet ons iets van het hart. Tijdens de eerste 20 minuten van zijn concert zaten we vergeefs te wachten tot stem en blazers hun verdiende plekje in de geluidsmix zouden krijgen, namelijk vooraan. Wat jammer dat Rateliffs lyrics in die eerste minuten ronduit onverstaan­baar waren. Vanaf ‘A little honey’ vielen de puzzel stukjes gelukkig op hun plaats. En in ‘Coolin’ out’ kregen we die opbeurende en aanstekeli­jke blazers eindelijk in hun volle glorie te horen.

De dame op het balkon die, eenzaam doch vastberade­n, opveerde uit haar stoel en het op een uitzinnig dansen zette toen ‘I need never get old’ weerklonk, had overschot van gelijk. Bij de hit ‘S.O.B.’ ging de hele zaal overstag. Feest! Precies wat we van Rateliff en zijn Night Sweats verwacht hadden. ‘Son of a bitch, give me a drink’ laat zich nu eenmaal fijn meebrullen met een pintje in de hand.

Leentjebuu­r

Niet alle songs werden even enthousias­t onthaald. Toen de zanger solo op akoestisch­e gitaar een nummer inzette, werd hij over Ambiance met cowboyhoed.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium