De Standaard

DE KLEINE PARADE

- BRYCE DALLAS HOWARD

De angst van Bryce Dallas Howard

Actrice Bryce Dallas, de dochter van regisseur Ron Howard, heeft zich in een in terview beklaagd over de ‘astronomis­che verschille­n’ tussen de lonen van mannelijke en vrouwelijk­e acteurs. Howard, te zien in onder meer Black mirror en Jurassic World, gaf er een persoonlij­ke verklaring voor. ‘Ik durf niet om meer loon te vragen, uit angst de rol dan niet te krijgen. Ik wil niet ondankbaar overkomen.’

Howard zei nog dat mannen makkelijke­r kunnen onderhande­len, omdat ze zowel een manager als een impresa rio hebben. ‘Dat kunnen actrices zich niet veroorlove­n. Zelfs voor mijn vader was het een schok hoe duur het is een actrice te zijn.’

De koopversla­ving van Nicolas Cage

Gisteren begon Nicolas Cage aan de opnames van Primal, zijn 91ste film. Hoog liggen de verwachtin­gen niet, de laatste jaren werden zijn films meestal rechtstree­ks op dvd uitgebrach­t.

Cage heeft geen keuze, hij kampt met een uitzinnige koopversla­ving. Op zeker ogenblik bezat hij vijftien huizen, waaronder een kasteel ter waarde van 6,5 miljoen euro. Ook had hij twee eilanden op de Bahama’s. Van de sjah van Perzië kocht hij een peperdure Lamborghin­i, terwijl er al negen RollsRoyce­s op zijn oprit stonden. En dan is er nog Cages voorliefde voor exotische dieren: zo haalde hij twee cobra’s, een haai, een krokodil en een octopus in huis.

Zijn koopversla­ving heeft Cage in nauwe schoentjes gebracht. Zijn fortuin is intussen geslonken van 122 miljoen euro tot 20 miljoen euro. Dat bedrag verdiende hij vroeger per film. Nu moet hij vijf films per jaar maken om zijn levensstij­l vol te houden.

De laatste ‘Blokken’ van Jan van Soeren

Ben Crabbé heeft gisteravon­d in Blokken afscheid genomen van Jan van Soeren (23), die met zeven deelnames de beste Nederlande­r uit de geschieden­is van het programma werd. Sinds vorige maandag speelde de man uit Groningen iedereen op een hoopje, maar gisteren had hij een mindere dag.

Naast een smartphone en een televisie nam Jan van Soeren zesduizend euro mee naar huis.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium