De Standaard

Kevin De Bruyne botst weer op Mohamed Salah

-

Manchester City speelde een helft waanzinnig mooi voetbal, maar toen ontbond Mohamed Salah zijn duivels.

heem Sterling en zette City zo meteen op weg naar de 10. Het gezapige publiek in het Etihad Stadium leek voor één keer echt te beseffen wat ze al het hele seizoen te zien krijgen. Magie. Niets meer, niets minder.

De goal was het eerste van dertien schoten van de thuisploeg voor rust. De meeste gecreëerd in een regie van Kevin De Bruyne en uitgevoerd door Leroy Sané. Dat er van die dertien schoten maar twee effectief op doel waren, kwam vooral omdat de defensie van Liverpool op het juiste moment een block wist in te zetten. onel Messi en Cristiano Ronaldo. Een man die een verleden bij Lierse had kunnen hebben. Mo Salah. Net op tijd fit, een helft niet gezien, maar dan plots voor het uur doeltreffe­nd met een heerlijk geplaatste stiftbal. Man of the hour, zijn 39ste van het seizoen. Dan mag je al eens met de handen breed aan de zijlijn de felicitati­es in ontvangst nemen. De 94 procent kans op kwalificat­ie die Liverpool vooraf op basis van het verleden had, werden er plots honderd. De gelijkmake­r maakte City immers meteen monddood. Dat Roberto Firmino Liverpool uiteindeli­jk nog de zege schonk, kon geen mens in blauwwit nog schelen.

The Reds dus voor het eerst in tien jaar nog eens naar de halve finales van de Champions League. Klopp door het dolle heen. Guardiola friemelde iets hoger op zijn stoeltje. Die beker met de grote oren de lucht insteken, dat is intussen alweer van 2011 geleden. Het nakende titelfeest zal ergens in het hoofd van de Catalaan aanvoelen als een koffie.

Jammer, Pep. We zien je volgend jaar met plezier terug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium