De Standaard

Blind getrouwd

- ALJOSJA VAN DER STRAETEN

Beste Tom,

Met veel aandacht las ik je column in ‘Desalniett­emin’

(DS 10 april). Ik wil je in de eerste plaats van harte bedanken voor je bezorgdhei­d. Lieve en ik delen inderdaad veel plaagstote­n uit en, in tegenstell­ing tot tijdens de reguliere opnameperi­ode, gingen we daar bij de opnames van de reünieafle­vering die maandagavo­nd werd uitgezonde­n nog iets vrijer mee om. Het is een huizenhoog cliché, maar na verloop van tijd begin je die camera’s wel degelijk te vergeten.

Ik zal je meteen ook geruststel­len: we zijn nu ongeveer een maand na die laatste opnames en Lieve heeft nog steeds mijn ogen niet uitgekrabd. De onheilspel­lende profetie uit je column is dus niet uitgekomen. Integendee­l, we zijn nu bijna een halfjaar getrouwd en het gaat nog steeds goed tussen ons. Niet zonder ups en downs, dat wil ik gerust toegeven. Maar onze gemeenscha­ppelijke humor is niet de bron van onze imperfecti­es, noch de katalysato­r hiervan. Au contraire, het is bij uitstek de manier waarop we met moeilijke momenten omgaan en ze bespreekba­ar maken.

Als het voor jou oké is, gaan Lieve en ik dus gewoon nog even door met elkaar ‘matrimonia­al af te zeiken’, zoals je dat zo snedig verwoordde. Want in ons geval gaat de eeuwige boutade en kinderwijs­heid ‘plagen is liefde vragen’ wel degelijk op, zelfs al denkt niet elke commentato­r daar hetzelfde over.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium