De Standaard

Lierse krijgt nog geen licentie

- MICHAËL VAN DAMME

Lierse is de enige club uit 1A of 1B die voor volgend seizoen geen licentie heeft gekregen. De Lierenaars zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar en zolang die niet gevonden is, kan de continuïte­it niet verzekerd worden. Bovendien zijn er een pak achterstal­lige betalingen. ‘De opdracht blijft zo snel mogelijk proberen een overname af te ronden om dan met een nieuw dossier naar het Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport (BAS) te trekken’, zegt Lierse op zijn site.

Oostende en nieuwe sterke man Peter Callant konden de licentieco­mmissie overtuigen dat er geen banden meer zijn met exvoorzitt­er Marc Coucke, nu bij Anderlecht. Ook de overname van Moeskroen door Thaise investeerd­ers leverde geen problemen op, al kregen Les Hurlus geen Europese licentie. (vdm)

BRUSSEL I Lionel Messi beleefde dinsdag een pijnlijke afgang met FC Barcelona tegen AS Roma. Zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo was in een vergelijkb­are thriller wel een happy end gegund.

Juventus deed Real Madrid flink schrikken, hoewel Real de heenmatch vorige week met een schijnbaar veilige 03 had gewonnen. Van een overrompel­ing zoals FC Barcelona dinsdag overkwam in Rome was nochtans geen sprake. Juventus had een remontada op zijn Italiaans in gedachten: sluw en gruwelijk efficiënt.

Het begon met een vroeg doelpunt na amper 76 seconden. Real probeerde meteen hoog druk te zetten, maar bracht zichzelf daarmee in de problemen toen Costa de bal heroverde. Khedira zette vanaf rechts voor en Mandzukic kopte helemaal vrijstaand binnen: 0–1.

Real had zijn lesje niet geleerd, want op het halfuur mocht Mandzukic een vergelijkb­are tweede treffer maken. Dit keer kwam de voorzet vanaf rechts van Lichtstein­er. Mandzukic zette Carvajal in de wind en kopte van dichtbij binnen: 02.

Real Madrid stond nochtans helemaal niet slecht te voetballen. 60 procent balbezit halfweg en tal van kansen. Kort voor rust kopte Varane op de lat.

Blaam voor Bale

Real bleef na de pauze het principe huldigen dat de aanval de beste verdedigin­g is. Coach Zidane voerde wel twee wissels door: Vazquez en Asensio kwamen op het veld, Bale en Casemiro mochten hun trainingsp­ak aantrekken. Vooral voor de Welshman was dat een blaam: in je 500ste wedstrijd voor club en land na amper 45 minuten gewisseld worden.

Terwijl Real het spel bleef maken,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium