De Standaard

NBArecord: Nowitzki al 21 jaar bij zelfde club

-

Dirk Nowitzki voelt zich op z’n 39ste nog niet te oud en komt volgend seizoen opnieuw uit voor Dallas Mavericks. De Duitser wordt daarmee de eerste NBAspeler die 21 seizoenen lang het shirt van dezelfde club draagt. Nowitzki maakte het nieuws bekend in de rand van de thuismatch tegen Phoenix Suns. De power forward onderging vorige week een kleine ingreep aan de enkel en komt dit seizoen niet meer in actie. ‘Het wordt een lange zomer, maar ik ben klaar voor de strijd en wil het nog eens proberen’, zei de dertienvou­dige NBA All Star.

Nowitzki debuteerde in 1998 voor Dallas. In 2007 werd de Duitser van 2,13 meter uitgeroepe­n tot MVP van de NBA, in 2011 veroverde hij met de Mavericks de titel. Met 31.187 punten staat hij zesde op de topschutte­rslijst aller tijden. Hij is de enige nietAmerik­aan in de top tien. Dirk Nowitzki.

In 2008 droeg Nowitski op de openingsce­remonie van de Spelen in Peking de Duitse vlag. In twintig seizoenen NBA verdiende hij 250 miljoen dollar (zonder premies en sponsorcon­tracten). Volgend seizoen komt daar nog eens 5 miljoen dollar bij. (cpm)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium