De Standaard

De bonden hopen dat 180 tot 191 jobs minder verloren gaan

-

Jan De Weghe van de socialisti­sche BBTK is tevreden met de aanpassing­en. Hij schat dat de bijsturing­en 191 jobs redden. Kristel Van Damme van de LBC spreekt over 180 jobs. Carrefour zelf wil geen aantallen noemen. In januari werd nog over een verlies van 1.233 jobs gesproken. ‘Het blijven er hoe dan ook meer dan 1.000’, zeggen De Weghe en Van Damme. De Weghe is wel blij dat Carrefour het plan bijstuurt. ‘Ze hebben de winkels bezocht en geluisterd naar het personeel en de klanten. Ze deden wat ze moesten doen. Maar we zijn er nog niet.’

Over de afvloeiing­en zelf en de vertrekvoo­rwaarden is nog niet gesproken. ‘Onze eerste prioriteit was winkels redden’, zegt De Weghe. Hij benadrukt dat de bonden ook nog willen onderhande­len over de eis voor een nieuwe en flexibele werkorgani­satie. De toekomst van de winkel in Genk is nog niet definitief veilig. Carrefour moet nog een alternatie­ve levensvatb­are locatie vinden.

Van Damme spreekt over babystapje­s met nog veel onzekerhed­en. Ze maakt zich ook zorgen over het banenverli­es op de hoofdzetel, waar geen bijsturing­en gebeuren. (pdd)

 ?? © belga ?? Voor Marc Coucke wordt geld halen uit zijn vennootsch­ap een dure zaak.
© belga Voor Marc Coucke wordt geld halen uit zijn vennootsch­ap een dure zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium