De Standaard

Expo toont glamour van de Arenbergs

-

KU(N)ST Leuven, een initiatief van de stad en KU Leuven dat om de twee jaar een project opzet, gaf meer informatie over de tentoonste­lling die van 20 oktober 2018 tot 20 januari 2019 loopt. Ze focust op de familie Arenberg die in de 17de en 18de eeuw prominent aanwezig was in de Europese diplomatie. Bij de Leuvenaars staan de Arenbergs bekend als de familie die tot in de 20ste eeuw in het Arenbergka­steel woonde. Na de Eerste Wereldoorl­og werd het kasteel eigendom van de KU Leuven. ‘De familie Arenberg was elitair en exclusief’, zegt curator Mark Derez. ‘We willen die glitter en glamour tonen.’

Het project omvat een tentoonste­lling in Museum M, met werken in bruikleen uit de collectie van de Arenbergs en werken die de impact van de familie illustrere­n. Daarnaast zal in de universite­itsbibliot­heek een expo lopen over het Arenbergka­steel. In dat kasteel zal KU(N)ST ook rondleidin­gen geven. Voorts zijn er concerten met Het kasteel van Arenberg is nu eigendom van de KU Leuven.

muziek uit de Arenbergs.

KU(N)ST heeft voor het project overleg gepleegd met de adellijke familie. ‘Gaandeweg werd die collectie van de

steeds enthousias­ter’, zegt vicerector Bart Raymaekers. Een van de Arenbergpr­insen zal overigens aanwezig zijn op de openingsav­ond. (jph)

 ?? © rr ??
© rr

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium