De Standaard

Colruyt sluit parking voor niet-klanten

- VAN ONZE MEDEWERKER JELLE SCHEPERS © ssj © ddl

De parking van warenhuis Colruyt in het centrum van Alsemberg is niet langer toegankeli­jk voor nietklante­n. ‘Van klanten kregen we te horen dat het soms moeilijk is om een parkeerpla­ats te vinden.’

In de paasvakant­ie zijn er aan de parking van warenhuis Colruyt langs de Brusselses­teenweg in Alsemberg slagbomen geplaatst. Het tankstatio­n van DATS 24, dat aan de steenweg ligt, is wel nog toegankeli­jk.

Wie het parkeerter­rein wil gebruiken, kan niet anders dan aankopen doen in het warenhuis. ‘We hebben begin april slagbomen laten installere­n. Met deze ingreep willen we garanderen dat er parkeerpla­atsen zijn voor onze klanten’, zegt Colruytwoo­rdvoerder Silja Decock. ‘We merkten dat de parking meer en meer gebruikt werd door mensen die bij ons geen Klanten kunnen de parking blijven gebruiken. boodschapp­en komen doen. In de omgeving is er niet veel parking, maar zijn er wel enkele scholen en een plein. Van klanten kwam de bemerking dat het op sommige momenten, bijvoorbee­ld een zaterdagvo­ormiddag, niet vanzelfspr­ekend is om op onze parking een plaats te vinden. We hebben de situatie bestudeerd en beslist dat het plaatsen van slagbomen

de beste oplossing was. Er zijn nog winkels in het land waar dit systeem van toepassing is. Doorgaans gaat het om winkels in drukkere centra waar niet veel andere parkeermog­elijkheden zijn in de buurt.’

Colruyt stipt aan dat het gebruik van de parking voor klanten gratis blijft. Al naargelang het bedrag van de aankoop is het moge lijk om je wagen er voor maximaal één of twee uur te parkeren. ‘Wie aankopen doet waarvan de som onder de 12 euro blijft, mag een uur parkeren. Kom je boven die 12 euro uit, dan gaat het om twee uur’, zegt Decock.

Klascontai­ners

De maatregel betekent dat ouders van schoolgaan­de jongeren de parking voor en na schooltijd niet meer kunnen gebruiken, tenzij ze een aankoop te doen.

Sinds begin dit schooljaar is het al niet meer mogelijk om op weekdagen te parkeren op de parking van de evenemente­nhal DOC, aangezien er daar klascontai­ners staan in afwachting van de nieuwbouw van gemeentesc­hool De Springveer.

Op de parking voor de SintVictor­school geldt er een blauwe zone. Rond het Winderickx­plein is er een betalende parkeerzon­e. De gemeente heeft sinds begin dit jaar wel een parking laten aanleggen op het vroegere voetbalvel­d aan het cultureel centrum De Meent. De leden van Chiro Mik Mak zijn blij met hun nieuwe stek.

 ??  ?? gratis
gratis
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium