De Standaard

Tweede Belgische film in Cannes

- © rr

Na de Vlaamse film Girl van Lukas Dhont is nu ook een Franstalig­e Belgische film geselectee­rd voor het filmfestiv­al van Cannes. Het gaat om Nos batailles, de eerste film van Guillaume Senez na zijn sterke debuut Keeper. Terwijl Girl deel uitmaakt van de hoog aangeschre­ven nevencompe­titie Un Certain Regard, is Nos batailles opgepikt voor de Semaine de la Critique, een parallel programma waar grote regisseurs als Jacques Audiard, Alejandro González Iñarritu, Ken Loach en Wong Kar Wai werden ontdekt.

De hoofdrol is voor de Franse acteur Romain Duris, die ooit doorbrak met L’auberge espagnole en onlangs te herkennen was als de Italiaanse gijzelneme­r in All the money in the world. Dit keer speelt hij een man die er in zijn bedrijf alles aan doet om onrecht te bestrijden. Wanneer zijn vrouw (Lucie Debay) met de noorderzon verdwijnt, moet hij dat werk zien te combineren met de opvoeding van zijn kinderen.

De film is een coproducti­e tussen het Franstalig Belgische Iota Production, de Franse producent Les Films Pelleas en het Vlaamse productieh­uis Savage Film, dat ook achter de films van Michael R. Roskam zit. In moet een man zijn twee kinderen alleen opvoeden.

 ??  ?? ‘Nos batailles’
‘Nos batailles’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium