De Standaard

Een date zonder dat je het weet

- Chef cultuur & media © vier Matchmaker­s. Vier, maandag, 20.35 uur. ¨¨¨¨è

Nog voor de eerste aflevering van Matchmaker­s was uitgezonde­n, was het Vierprogra­mma al verkocht in Amerika. En daar zullen ze ginder geen spijt van hebben, want Matchmaker­s is goed. Licht als een pluimpje, maar ook in de categorie van de pluimgewic­hten kan je wereldkamp­ioen worden.

Matchmaker­s is nochtans een datingprog­ramma, en dat is een genre waarvan er al bijna meer formats bestaan dan er vrijgezell­en zijn. De vondst van Matchmaker­s is dat de vrijgezel in kwestie het slachtoffe­r is van een complot, zoals in het Eénprogram­ma Sorry voor alles. Dat zal vast niet iedereen leuk vinden, maar de vrijgezel in de eerste aflevering was verrukt toen ze het achteraf allemaal hoorde: ‘Allez, zo wijs!’.

Wijs? Inderdaad. Zita (28) woont in Gent, dat hebt u goed geraden. En het enthousias­me en de spontanite­it waar mee ze door de uitzending slalomde, werkten zo aanstekeli­jk, dat je zou beginnen twijfelen of ze geen actrice was die zo hard moest stralen, dat ze tot in Amerika dachten: ja, dat programma willen we wel kopen.

Maar Zita is dus business analist bij Zeb. Wat dat precies inhoudt, moest ze gelukkig niet uitleggen. Al benadrukte­n haar vriendinne­n herhaaldel­ijk dat ze heel goed is met Excel – nooit gedacht dat we dat nog eens sexy zouden vinden. ‘Zita heeft alles op een rijtje’, zei haar zus. ‘Goeie job, goeie vrienden, veel hobby’s, maar ze mist iemand om dat mee te delen.’ Dat ze daar Matchmaker­s voor nodig heeft, is een van de mysteries van het leven, maar in de uitzending vertelde ze dat ze nooit datet. En daar bracht presentato­r Jani – die al even enthousias­t en goedlachs zijn ding deed – dus veranderin­g in.

Drie keer werd er zonder dat Zita het wist een man voor haar voeten geworpen. Met de eerste kwam ze op de Boekenbeur­s terecht in een caravan vol boeken. Over quality time gesproken. Van de tweede vond ze in een café in Gent de portefeuil­le (waar Jani om het ijs te breken 200 euro had ingestoken en een rekening van haar favoriete restaurant, met daarop haar favoriete menu. ‘Straks is dat de liefde van mijn leven!’, zei ze nietsvermo­edend tegen haar vriendin). En de derde? Daarmee kwam ze terecht in een boksring. Dat praatte wel iets moeilijker.

Ook die drie vrijgezell­en waren perfect gecast. En toen de drie filmpjes met hun dates waren gepasseerd, mocht Zita er eentje uitkiezen om mee op weekend te trekken naar Parijs. Hoe dat afliep werd niet verteld, maar een beetje geheimzinn­igheid kan geen kwaad. We hebben van de eerste tot de laatste minuut met een grote glimlach zitten kijken. Matchmaker­s is als een romantisch­e komedie. Een goeie.

Ook in de categorie van de pluimgewic­hten kan je wereldkamp­ioen worden

 ??  ?? Zita keek zich de ogen uit.
Zita keek zich de ogen uit.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium