De Standaard

Goffin stilaan weer op niveau

David Goffin kan in zijn thuishaven Monaco tegen Grigor Dimitrov afrekenen met zijn zwarte beest, sportief en extrasport­ief.

- TENNIS ATP Monaco

BRUSSEL I Gebalde vuisten en een glimlach na zijn 64, 75zege tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 16): het doet David Goffin (ATP 10) zichtbaar deugd dat hij na zijn vervelende oogblessur­e – hij kreeg in het tornooi van Rotterdam een bal in zijn linkeroog – die hem enkele weken aan de kant hield, steeds meer de oude is. Goffin, die sindsdien lenzen draagt, ondervindt naar eigen zeggen geen hinder meer van zijn zicht.

Goffin, die vorig jaar de halve finale haalde in het prinsbisdo­m waar hij is gedomicili­eerd, speelt zijn kwartfinal­e tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov, num mer vijf van de wereld. Dat is een heruitgave van de Mastersfin­ale vorig najaar, toen Goffin verloor. In tien ontmoeting­en won Goffin slechts één keer. Dimitrov is niet alleen sportief zo’n beetje zijn zwarte beest. Want tegen wie speelde Goffin in Rotterdam toen hij de bal in zijn oog kreeg? juist, Dimitrov.

Zijn sportieve vijand in de kwartfinal­es is tegelijk zijn sportieve vriend: ze vormen samen een dubbelpaar en spelen ook daar de kwartfinal­e.

Net als Goffin is ook Novak Djokovic aan zijn comeback bezig na blessurele­ed. Ook hij groeit naar zijn vroegere niveau, maar gisteren struikelde hij over de Oostenrijk­er Dominic Thiem (ATP 7): 67, 62, 63. (hjb)

De vaste voetbalcom­mentator van Sporza maakt afwisselen­d met radiocolle­ga Peter Vandenbemp­t een tussenstan­d van het voetbalsei­zoen op.

 ?? © pn ??
© pn

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium