De Standaard

FA Cup moet seizoen van Man U en Chelsea redden

- VOETBAL © reuters

Tottenham Hotspur verloor onnodig tegen Manchester United in de halve finales van de FA Cup. Chelsea was te sterk voor Southampto­n.

Buitenland­s bekervoetb­al

Tottenham is al sinds 1991 op zoek naar FA Cupwinst, maar zaterdag bleef het opnieuw met een kater achter. Ook het thuisvoord­eel van Wembley kon de Spurs niet redden in de halve finale tegen Manchester United. Mousa Dembélé, de man die zelden of nooit de bal verliest, deed dat nu wel, toen hij op eigen helft Pogba probeerde te dribbelen. Drie seconden later bediende de Franse middenveld­er Alexis en stond het 1–1. Daarna kwam United beter in de match. José Mourinho liet zijn team zijn favoriete spelletje spelen: achterin alles dicht en dan speculeren op de counter. Op het uur legde Herrera de 1–2eindstand vast na een poging van Romelu Lukaku. De Spurs waren nochtans vroeg op voorsprong gekomen via Alli.

Voor Jan Vertonghen betekent het dat hij ook in zijn zesde Tottenhams­eizoen geen prijs zal winnen. ‘Dit is echt zonde, want ik had het gevoel dat we de hele wedstrijd beter waren’, zuchtte hij. Het doet denken aan de recente onnodige uitschakel­ing in de Champions League tegen Juventus. ‘Het is frustreren­d dat we het op de grote momenten niet afmaken. Behalve twee keer tegen Man City waren we dit seizoen zelfs elke wedstrijd sterker dan onze tegenstand­er. Dit is dan ook de beste ploeg waarin ik ooit heb gespeeld. Alleen vergeten we telkens onszelf te belonen.’

De tegenstand­er in de finale wordt Chelsea, dat Southampto­n klopte met 2–0. Olivier Giroud opende net na rust op aangeven van Eden Hazard de score met een prachtig slalomdoel­punt. Alvaro Morata ontnam Southampto­n in de slotfase alle hoop met de 2–0. De finale, op 19 mei, wordt voor beide teams de kans om nog kleur te geven aan een tegenvalle­nd seizoen. Voor Antonio Conte wordt de finale wellicht zijn afscheid van Chelsea.

Barcelona en Feyenoord aan het feest

In Spanje is de bekerwinna­ar al bekend. Barcelona won zijn dertigste Copa del Rey, de vierde op rij, na een demonstrat­ie tegen Sevilla. Suarez (2x), Messi, Iniesta en Coutinho zetten de forfaitsco­re op het bord. Uitblinker Iniesta kreeg een staande ovatie bij zijn wissel. Verwacht wordt dat de 33jarige middenveld­er deze week zijn afscheid bij Barce lona (en een lucratieve transfer) zal aankondige­n. De Spaanse sportkrant­en namen na de bekerfinal­e al uitgebreid afscheid met carrièreov­erzichten van de man die al goed was voor acht Spaanse titels, zes bekers en vier eindzeges in de Champions League met Barcelona en een wereldtite­l en twee Europese titels met Spanje.

Ook in Nederland stond de bekerfinal­e op het programma. Feyenoord won daar, na een ontgoochel­end seizoen, zijn dertiende beker na een 0–3overwinni­ng tegen AZ. Jørgensen, Van Persie en Toornstra scoorden.

‘Dit is de beste ploeg waarin ik ooit heb gespeeld. Alleen vergeten we onszelf te belonen’

JAN VERTONGHEN Verdediger Tottenham

 ??  ?? Olivier Giroud bedankte Chelseacoa­ch Antonio Conte voor de basisplaat­s met een doelpunt.
Olivier Giroud bedankte Chelseacoa­ch Antonio Conte voor de basisplaat­s met een doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium