De Standaard

Sperma hawaï bij ’t ontbijt

-

Dina Tersago, James Cooke en Leah Thys doen de ‘iconische’ vechtscène uit ‘Thuis’ over. Waarom? Geen flauw idee.

Dinsdagavo­nd gebeurde er iets vreemds in Gert late night. Naar aanleiding van het overlijden van de Zweedse dj Avicii had Gert Verhulst diens Nederlands­e ambtsgenoo­t Fedde le Grand in de studio uitgenodig­d. Excuus, het blijft wennen: op zijn boot uitgenodig­d. We zetten ons al schrap voor alweer een item waarin de gast voortduren­d wordt onderbroke­n voor nietszegge­nde intermezzo’s met de drie vaste gas ten en cohost James Cooke. Of voor een geinig filmpje waarmee hij te kijk kon worden gezet.

Maar zie: niets van dat alles. Verhulst stelde de juiste vragen, Fedde beantwoord­de die eerlijk en gevat. Er ontspon zich, we wikken onze woorden, een intelligen­t gesprek. Verhulst gaf blijk van empathie en stelde, als Fedde iets belangwekk­ends zei, zelfs vervolgvra­gen die niet op zijn papiertje stonden. Het gesprek mocht ook even duren. De andere gasten probeerden zich er niet tussen te wurmen om irrelevant­e anekdotes te vertellen. Het was, we wikken opnieuw onze woorden, een verademing.

Moeten we onze mening over dit programma dan herzien? Nee hoor, voor de rest was het weer dezelfde janboel als voorheen, waaruit altijd wel iets te leren viel. Dat Verhulst in een witte badjas nog altijd geen gezicht is. Dat er vrouwen bestaan die van beroep zeemeermin zijn. Dat België een slecht land is om van beroep zeemeermin te zijn (het weer!).

Dat Leah Thys nog altijd een tijger is in bed. Dat Dina Tersago fan is van Carll Cneut, maar als ze hem bezoekt niet verder komt dan ‘amai zo schoon’. Dat Dina’s kind een huilbaby was, net als dat van instagrams­ter Eva Tuytelaers. Dat Tuytelaers alleen naar de boot was gevraagd om te vertellen dat haar huilbaby pas zweeg als hij ‘Als een leeuw in een kooi’ van Willy Som mers te horen kreeg, zodat Willy ook even op de boot kon langskomen. Dat Tersago minstens zo goed kan acteren als Annick Segal (dat bleek toen ze Se gals ‘iconische’ vechtscène uit Thuis met Lea Thys mocht overdoen).

Wat nog meer? Dat afkolven (Dina geeft borstvoedi­ng) in sommige Gent

Met dj Fedde le Grand ontspon zich zowaar een gesprek, voor de rest was dit weer dezelfde janboel als voorheen

se kringen ‘tsjoepappe­n’ heet. Dat moeders die afkolven ‘melkboerin­nen’ zijn. Dat James, als hij opnames heeft, zijn sperma niet afkolft voor zijn vriendje (dat leek Gert nochtans een idee). Dat sperma beter smaakt als je ananas eet (dat wist JeanJacque­s De Gucht te vertellen). Dat James het niet voor spleetjes heeft. Dat hij ‘punani’ een mooi woord voor spleetje vindt. Dat het leven, als je elke dag naar Gert late night moet kijken, ver

dorie geen punanikamp is.

Gert late night, elke weekdag omstreeks 22.15 uur op Vier.

 ?? © vier ??
© vier

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium