De Standaard

Marathonma­n De Gendt slaat weer toe

-

YVERDONLES­BAINS I Na een marathonvl­ucht van 170 kilometer met ploegmaat Victor Campenaert­s in steun won Thomas De Gendt gisteren zijn eerste etappe in de Ronde van Romandië.

Ze kennen nu ook in Romandië de kwaliteite­n van de hardrijder van LottoSouda­l. De Gendt (31) heeft al een rit gewonnen in de Tour, de Vuelta, de Giro, ParijsNice, Catalonië, de Dauphiné en de Ronde van Zwitserlan­d. Van de belangrijk­ste rittenkoer­sen uit de WorldTour ontbreekt alleen nog een ritzege in Down Under, Baskenland en TirrenoAdr­iatico.

Europees kampioen tijdrijden Campenaert­s reed zich compleet leeg in functie van De Gendt tot op 30 kilometer van de streep. Even later kieperde de dagwinnaar met Nathan Brown ook zijn laatste metgezel overboord. Wat volgde, was een solo van 26 kilometer. ‘Door de tegenwind viel het nog flink tegen. De laatste tien kilometers was ik echt aan het sterven, ook al was ik zegezeker. Het leek wel eeuwig te duren.’

Met deze etappezege bewijst De Gendt nogmaals zijn waarde voor LottoSouda­l. Niet alleen levert hij met zijn aanvalspog­ingen voor de sponsors een ongekende visibilite­it, hij maakt het ook vaak af. De voorbije drie jaar tekende De Gendt in zijn eentje voor 25 procent van de WorldTourz­eges van de ploeg.

De 28jarige Sloveen Primoz Roglic (LottoNLJum­bo) blijft na de tweede rit leider. (bvc, vva)

 ?? © epa ?? Thomas De Gendt.
© epa Thomas De Gendt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium