De Standaard

Club Brugge wint alweer niet op verplaatsi­ng

- Jupiler Pro League RAF HERMANS

Een sterke Trossard bezorgde Racing Genk met een knap doelpunt een verdiend gelijkspel.

Club Brugge is er ook in zijn derde uitmatch in Playoff 1 niet in geslaagd de drie punten mee naar Jan Breydel te nemen. Wesley opende op bezoek bij Genk wel de score, maar Trossard tekende voor de 11 eindstand. De WestVlamin­gen pakken zo maar 1 op 9 op verplaatsi­ng. Maar de titel, die komt niet meteen in gevaar. Tenzij Club volgende week op eigen veld verliest van Anderlecht.

BRUSSEL I ‘Wat ik vond van de match van Dion Cools? Wat denk je zelf ?’ Neen, Club Bruggetrai­ner Ivan Leko was niet tevreden met de prestatie van de rechterfla­nkspeler in het 44 gelijkspel tegen Standard. Cools liet zich twee keer makkelijk in de rug pakken en dus verdween hij tegen Genk naar de bank. De jonge Krepin Diatta kreeg zijn kans.

Bij Genk koos coach Philippe Clement na de zege tegen Anderlecht voor twee wijziginge­n. Dieumerci Ndongala en Joakim Maehle moesten hun plaats afstaan aan Dries Wouters en Clinton Mata. Voor de neutrale voetballie­fhebber hadden de Limburgers overigens een belangrijk­e taak: de titelstrij­d spannend houden. Mits een zege kon er Club Brugge nog wel héél weinig gebeuren. Dan moest het wel een eerste keer punten pakken op verplaatsi­ng in Playoff 1.

Het wil op verplaatsi­ng maar niet lukken voor Club Brugge in deze Playoff 1. Blauwzwart pakte buitenshui­s amper 1 op 9

Evenwicht

Door een brandend voertuig in Lummen (en dus file) arriveerde­n heel wat Brugse fans te laat, maar ze misten niets in de eerste tien minuten. Na die studierond­e opende Genk de debatten. Wouters stuurde Trossard alleen op doel af, maar hij tikte het leer te ver voor zich uit en raakte niet voorbij Gabulov. Club reageerde meteen. Limbombe vond Vormer, Vukovic redde knap. Dat deed de Australiër enkele minuten later netjes over op een schot van Limbombe. Diaby probeerde vervolgens te opzichtig een penalty te versieren.

Met het halfuur in zicht was er een eerste opstootje. Vormer torpedeerd­e Malinovsky­i, maar Boucaut trok gek genoeg geen geel. Een razende Vukovic vloog wel op de bon. De doelman toonde niet veel later wel opnieuw zijn klasse, door Vanaken het scoren te beletten. Aan de overkant moest Mechele nog voor de pauze voorkomen dat Pozuelo alleen voor doel kwam.

Club Brugge kwam na de rust het scherpst uit de kleedkamer­s, Vukovic zat maar met een half handje bij een

 ?? © Vincent Kalut/photo news ??
© Vincent Kalut/photo news

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium