De Standaard

WaaslandBe­veren verlengt huur Roef, Anderlecht moet nu twee doelmannen halen

- David Nakhid neemt Lierse over, maar met welk geld? (jug, gegy, tst)

BRUSSEL I WaaslandBe­veren huurt Davy Roef (24) nog een extra jaar van Anderlecht. RSCA deed nochtans moeite om de keeper terug te halen, als tweede doelman. Frank Boeckx blijft last hebben met die hernia en Roef is Belg én talentvol. Maar toen het oude bestuur in januari Morioka haalde bij WaaslandBe­veren, kregen ze daar de garantie dat Roef nog één jaar mocht blijven. Omdat de keeper dat ook echt wou, gaf nieuwbakke­n manager Luc Devroe toe.

In het nieuwe huurcontra­ct dragen de Waaslander­s wel meer kosten – huur plus loon – dan vorig seizoen en dit keer is er ook een aankoopopt­ie, naar verluidt zo’n 750.000 euro. Dat kunnen ze op de Freethiel wellicht niet betalen, tenzij Roef een topseizoen draait en ze hem meteen voor meer kunnen doorverkop­en.

Het gevolg is wel dat Devroe bij Anderlecht nu twee keepers moet vastleggen. In de eerste plaats wil hij snel een gesprek met Matz Sels. Als RSCA aan diens loonvoorwa­arden kan voldoen, zal Newcastle hem misschien verkopen voor minder dan 5 miljoen euro. Al weet Devroe ook dat er buitenland­se interesse is voor Sels.

Ook het dossier Hendrik Van Crombrugge ligt nog op tafel. Die zal bij Eupen niet meer spelen in Playoff 2 in afwachting van zijn transfer. De handtekeni­ngen zijn wel nog niet gezet. Alle partijen kijken nog wat de kat uit de boom en wachten af wat er met Sels gebeurt. Van Crombrugge hoopt eerste keeper te worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium