De Standaard

Nieuwe stelplaats Marconi ingewijd tijdens buurtfeest

-

Don Bosco Halle introducee­rde dit schooljaar team teaching, een nieuwe vorm van les geven. ‘Voor bepaalde vakken zitten drie klassen en drie leerkracht­en samen in een groot lokaal met maximaal 45 leerlingen’, zegt adjunctdir­ecteur Kris Weemaels.

Er is een groot lokaal waar de leerlingen aan tafels in groepjes samen zitten en er is, gescheiden met een glazen wand, een kleiner instructie­lokaal. Hier kunnen leerkracht­en in kleinere groepen wat extra uitleg geven of kunnen leerlingen toetsen of taken maken.

‘Elke week wordt met een deadline gewerkt. Bij het begin van de week wordt de leerlingen uitgelegd wanneer ze welke leerstof moeten verwerken. Wie wil, kan uitleg krijgen van een leerkracht. Soms kunnen leerlingen kiezen om zelfstandi­g te werken.

Het grote voordeel voor de leerlingen is dat ze zelfstandi­ger leren werken. Ze bepalen hun tempo zelf. Zo bieden we onderwijs op maat. Omdat er tegen een vastgelegd­e datum toetsen en taken moeten worden gemaakt, is er geen risico dat sommigen niets zitten te doen. Dat zouden ze snel voelen aan hun cijfers’, zegt Weemaels. ‘Volgend schooljaar willen we die aanpak in meerdere jaren toepassen.’ (idh)

De Brusselse openbaarve­rvoermaats­chappij MIVB heeft vrijdag haar nieuwe tramdepot Marconi geopend. Die ligt op de grens van Ukkel, Vorst en Drogenbos. Daar was nog geen stelplaats van de MIVB. Trams moeten nu minder nutteloze kilometers zonder passagiers afleggen. Marconi heeft een oppervlakt­e van 27.000 vierkante meter en telt 22 sporen. 75 trams kunnen gestald worden en er is een hal waar tien trams eerstelijn­sonderhoud kunnen krijgen. Er is plaats voor 170 MIVBmedewe­rkers. Rond de stelplaats staat een geluidsmuu­r. De stelplaats wordt vandaag zaterdag officieel ingewijd tijdens een feest met de buurtbewon­ers. (amg)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium