De Standaard

Deurnse frituur beschoten in drugsoorlo­g

‘Het gebeurt dat ik in Antwerpse concentrat­iescholen over de Holocaust ga praten omdat de leerkracht dat niet durft’

-

Frituur The View in Deurne is gisteren beschoten met verschille­nde kogels. Alles wijst in de richting van een afrekening in het milieu van de cocaïnesmo­kkel. De kok ontdekte gisterocht­end dat het raam aan diggelen lag. Uit onderzoek blijkt dat buren al rond 6 uur schoten gehoord hadden, maar de politie niet belden. Vermoedeli­jk schoten de daders zes of zeven keer met een handvuurwa­pen vanuit een auto.

Het lijkt erop dat ook dit incident te maken heeft met de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. De zaakvoerde­r van de frituur, Maati K. (38), is een voormalige portier die eerder al in aanraking kwam met het gerecht. Begin jaren 2000 werd hij vervolgd voor een gewapende overval in Turnhout. De jongste jaren duikt zijn naam geregeld op in onderzoeke­n naar de invoer van cocaïne via de haven. K. blijkt een goede bekende te zijn van Abdelilah E.M., alias Black, een hoofdverda­chte in het Makreelond­erzoek, rond een mislukte uithaling van een lading cocaïne in de Waaslandha­ven. Dat zou grote spanningen veroorzaak­t hebben binnen de entourage van de frituureig­enaar. In april werd binnen dat kader nog een handgranaa­t gegooid naar een shishabar in Willebroek.

‘Alle mogelijke pistes worden onderzocht’, reageert het parket. ‘We kunnen nog niets uitsluiten.’ (sare, vdaa) LUDO ABICHT moet soms dwars tegen complotthe­orieën van jonge moslims ingaan (in ‘Knack’).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium