De Standaard

FAVORIETE AANDELEN VAN KEN VAN WEYENBERG

HEAD OF CLIENT PORTFOLIO MANAGER ASSET ALLOCATION CANDRIAM

-

3 Deze bedrijven scoren met goed management, hebben een competitie­f voordeel, zijn actief in een groeiende markt, zijn rendabel en beschikken over een gezonde balans.

RECKITTBEN­CKISER 5.597,27 pond

Het aandeel leed onder de verlaging van de omzetprogn­ose. Reckitt wil het tij keren dankzij de recente overname van Mead Johnson Nutrition (babyvoedin­g) en een focus op thuisverzo­rging en gezondheid­szorg. Het bedrijf is goed geleid, heeft een sterke merkenport­efeuille en profiteert van langetermi­jntrends zoals de vergrijzin­g en toenemende aandacht voor persoonlij­ke hygiëne.

ASML 159,75 euro

ASML heeft een marktaande­el van 80% in machines voor de halfgeleid­erindustri­e, terwijl de markt nog groeit. De nieuwe ‘Extreme Ultra Violet’machines hebben een hogere productiec­apaciteit en kunnen nog kleinere, efficiënte­re en energiezui­nigere chips produceren. Dat zijn prima verkooparg­umenten en het bedrijf heeft voor deze machines inmiddels al een orderboekj­e goed voor een omzet van 3 miljard euro.

AB INBEV 80,16 euro

De koers deed het niet goed, maar AB InBev heeft competitie­ve voordelen, gedreven door concentrat­ie, schaalgroo­tte en sterke merken. Het herpakte zich met de resultaten over de laatste drie maanden van 2017, met beter dan verwachte cijfers, en met verdere synergievo­ordelen op de overname van SAB Miller. Zowel de volumes als de prijzen gingen omhoog. Ook voor 2018 worden een hogere omzet en ebitda verwacht.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium