De Standaard

Truck rijdt bank binnen: meisje van twee komt om, zes gewonden

- (jdb, dkr, tg, mkm)

KORTENBERG I Een vrachtwage­n met oplegger heeft vrijdag een ravage aangericht op de Leuvensest­eenweg, in het centrum van Kortenberg. De truck begon te slingeren, ramde een tiental auto’s en reed een bankkantoo­r binnen. De aangereden auto’s werden weggesling­erd, een ervan raakte Jade Benannar (2) en haar vader. De kleuter was op slag dood, haar vader verloor een been en verkeerde een tijd in levensgeva­ar. Ook zes andere mensen raakten gewond, onder wie een iemand in de bank zelf. De vrachtwage­nchauffeur zat gekneld in zijn stuurcabin­e. Hij raakte lichtgewon­d. De schade aan het gebouw is bijzonder groot.

Het gerecht gaat uit van een ongeval. Een mogelijkhe­id is dat de chauffeur onwel geworden is, maar ook de remmen van de vrachtwage­n worden onderzocht. Volgens Walter Endels, korpschef van de politiezon­e HerentKort­enberg, werden er geen remsporen in de straat gevonden.

Het ongeval wordt een stevige kluif voor de verzekerin­gen. Door de vele gewonden en de materiële schade zullen de claims groot zijn. ‘Als de vrachtwage­n verzekerd was, zal de autoverzek­ering instaan voor de schade aan derden’, zegt Wauthier Robyns van beroepsver­eniging Assuralia. ‘Als blijkt dat de chauffeur een verkeersov­ertreding heeft begaan, kan hij naar de politierec­hter verwezen worden. Dan kan hij een boete krijgen. Als zou blijken dat de chauffeur gedronken had, kunnen de verzekeraa­rs maximaal 31.000 euro bij hem recuperere­n.

Pas rond 20 uur, tien uur na het ongeval, ging de Leuvensest­eenweg opnieuw open voor het verkeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium