De Standaard

Proximus claimt goed jaarbegin ‘in concurrent­iële markt’

-

BRUSSEL I Het telecombed­rijf Proximus legde vrijdag resultaten voor in lijn met de verwachtin­gen. Ceo Dominique Leroy sprak van ‘een goed jaarbegin in een concurrent­iële markt’.

Volgens Leroy lag de discounter Scarlet, die scherpe prijzen aanbiedt, goed in de markt. Bij Proximus zou de formule Tuttimus, die mikt op de meer koopkracht­ige consument, het goed doen. Al 404.000 consumente­n zouden die formule hebben.

Proximus lijkt het daarmee iets beter te doen dan rivaal Telenet, die het klantenver­loop meer ziet stijgen dan Proximus. Waarnemers schrijven dat toe aan de factor Netflix. Proximus biedt Netflix aan, terwijl Telenet lang vasthield aan zijn eigen ‘play formule’.

Telenet voerde zelfs eerder dit jaar voor het eerst geen prijsverho­ging door. Een indicatie dat klanten prijsgevoe­liger worden.

Ook Leroy merkt op dat het succes van Scarlet, waar ze geen cijfers op kleeft, te danken is aan consumente­n die goedkopere oplossinge­n zoeken voor telecom en televisied­iensten.

De Belgische markt is van oudsher opgedeeld tussen het kabelbedri­jf Telenet en het over heidsbedri­jf Proximus. Orange, het vroegere France Telecom, probeert zich als derde speler te profileren, maar is in zijn prijszetti­ng afhankelij­k van Telenet.

Europese Commissie

De waakhond van de telecomsec­tor, het BIPT, heeft een uitgebreid­e analyse gemaakt van de werking van de Belgische telecommar­kt en heeft recent zijn bevindinge­n overgemaak­t aan de Europese Commissie.

DOMINIQUE LEROY Ceo Proximus

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium