De Standaard

AA Gent in vrije val

AA Gent lijkt de strijd de tweede plaats te mogen vergeten. Het protest rond de videoref was bedoeld als een ludiek voorsmaakj­e voor de match, maar werd uiteindeli­jk de hoofdact van een onevenwich­tige partij.

- Jupiler Pro League MICHAEL DELBEKE

Kaveh Rezaei juicht. Hij scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

BRUSSEL I De heisa die Felice Mazzu had ontketend over de Video Assistant Referee is nog maar net verstomd, of daar is de kritiek van AA Gent. Omdat een trainer amper nog gehoor vindt met zijn protest, bedacht een groep Buffalosup­porters een ludieke actie: alle toeschouwe­rs kregen een gele en rode kaart op hun stoeltje geplakt om tijdens de wedstrijd hun mening over de VAR te uiten.

Perfect uitgekozen attributen, zou je denken op basis van het eerste kwartier waarin kleine overtredin­gen de bovenhand namen. De eerste man die in het scheidsrec­htersboekj­e werd genoteerd, Christian Benavente, kreeg niet één maar 20.000 gele kaarten onder zijn neus geduwd.

Verdiende een rode kaart: de spankracht. Pas na 35 minuten gebeurde er iets noemenswaa­rdigs. Asare kwam opzetten met een goede voorzet, de daaropvolg­ende corner werd maar net naast ge knikt door Rosted. Charleroi was not impressed en verraste met een afstandssc­hot van Rezaei: 0–1. Kaarten uitdelen aan de videoref mag, maar dan moet je zelf wel fris voetbal op de mat leggen.

Opwinding

Gent leek zijn schwung te hebben opgespaard voor de tweede helft: Moses Simon pakte uit met een lage schuiver. Maar daar bleef het bij. Gentcoach Yves Vanderhaeg­he wisselde dan maar verdediger Rosted voor aanvaller Tsjakvetad­ze. Een gok natuurlijk, maar waarom niet pokeren als je niks meer te verliezen hebt? Na 66 minuten bracht Vanderhaeg­he met Dejaeghere ook zijn derde wisselspel­er in. Alle jetons waren ingezet, nu was het duimen voor alsnog een onverhoopt punt.

Maar als er in deze wedstrijd iets interessan­ts te beleven viel, dan had dat met de scheidsrec­hter te maken. Gent wilde een strafschop nadat Baby de opgerukte Gigot in de zestien had ten val had gebracht, Lambrechts liet terecht doorspelen. Dan maar via de

 ?? © Peter De Voect/pn ??
© Peter De Voect/pn

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium