De Standaard

Laatste kans voor Anderlecht, Club vol vertrouwen: ‘We zijn gewoonweg beter’

- JUPILER PRO LEAGUE STAND

Anderlecht kan de titelstrij­d zondag weer helemaal openbreken als het wint op het veld van Club Brugge. Een sinecure wordt dat niet: blauwzwart is al 48 wedstrijde­n ongeslagen in eigen stadion en scoorde er 79 matchen op rij. Anderlecht was de laatste ploeg die er kon winnen, en wil de 50afstraff­ing van in december uitwissen.

‘We staan als ploeg veel verder dan toen’, zegt Anderlecht­trainer Hein Vanhaezebr­ouck. ‘Ik herinner me er niet veel van.’ Club Bruggecoac­h Ivan Leko wel: ‘Zo’n resultaat komt maar één keer in de honderd jaar voor. Dat was misschien onze beste match van het seizoen. Een mooie herinnerin­g, maar ze zegt niets over zondag’, waar schuwt hij. ‘We willen wel dezelfde sfeer creëren.’ De Kroaat heeft er alleszins vertrouwen in. ’Als we 100 procent fit zijn en ons beste voetbal spelen, zijn we gewoonweg beter. Of we zenuwachti­g zijn? Er is positieve druk. Wat betekent voetbal zonder emotie en stress?’

Luc Devroe, exClub maar nu sportief manager bij Anderlecht, gelooft ondanks de achterstan­d van vijf punten nog in de titel. ‘Najar is terug, Kara en Onyekuru komen eraan. Om kampioen te spelen, moeten we twaalf op twaalf halen. Dat lukte ons dit jaar nog niet, maar misschien is één keer genoeg.’ Voor Olivier Deschacht wordt het zijn 600ste match in het shirt van paarswit. rechtmatig­e weg, dachten enkele Buffalo’s, en ze trokken alsnog richting Penneteau. Janga had de 1–1 aan de voet, maar N’Ganga haalde de bal van de lijn.

Met een 1 op 15 mogen de Gentsuppor­ters donderdag tegen RC Genk iemand anders op de korrel nemen dan de ref. Hoe dan ook: de tweede plaats lijkt verlo ren – Anderlecht kan Gent mits winst in Brugge zelfs op acht punten zetten.

Rest nog één vraag: verdiende de arbitrage vanavond nu een kaart of niet? Afgaande op de scheidsrec­hterlijke beslissing­en alvast niet, maar de echte haters zullen onthouden dat het oortje van ref Lambrechts te kampen had met technische defecten.

Alle toeschouwe­rs kregen een gele en rode kaart op hun stoeltje geplakt om tijdens de wedstrijd hun mening over de VAR te uiten

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium