De Standaard

Club Brugge moet het nu ook zonder topschutte­r Diaby doen

- (jve)

Club Brugge mist in Charleroi niet alleen Limbombe (lies), ook topschutte­r Diaby moet afhaken. Hij sukkelt met de enkel.

BRUGGE I De Malinese prijsschut­ter verliet zondag hinkend het stadion en bleef gisteren ook weg van het trainingsv­eld. Ook vandaag traint hij niet, waardoor Leko vooraan een vervanger moet aanduiden. Met het ontbreken van Diaby en Limbombe mist Club een karrenvrac­ht aan creativite­it, want het duo is in de Jupiler Pro League samen goed voor 21 goals en 15 assists. Een ferme aderlating dus.

Voorin is er nog steeds Wesley, die in Playoff 1 al vier keer scoorde, maar voor de positie naast hem moet Leko nu een moeilijk afweging maken. In principe heeft Club om Diaby te vervangen drie opties: Dennis, Refaelov en Vossen. En die in volgorde van waarschijn­lijkheid. Omdat Leko na de uitwedstri­jden in Gent en Anderlecht teruggreep naar een systeem met twee zuivere spitsen, zou het logisch zijn dat Dennis de plaats van Diaby inneemt. Refaelov als vierde centrale middenveld­er is ook een optie, maar dat systeem bleek de Brugse doelpunten­productie in het begin van PO1 niet bepaald deugd te doen. Vossen kan ook, maar hij kwam na zijn Abdoulay Diaby. enkelbless­ure tijdens het slot van de reguliere competitie amper in actie tijdens PO1.

Ook Vormer onzeker

Alsof de duivel er mee gemoeid is, stond er gisteren ook nog een klein vraagteken achter de naam van Ruud Vormer. Hij hield het uit voorzorg bij rondjes lopen. Vandaag op training moet blijken of hij morgen kan spelen, maar de aanvoerder zal er naar alle waarschijn­lijkheid alles aan doen om te kunnen spelen op Charleroi. Raakt hij toch niet fit, dan maakt Clasie nog eens zijn opwachting in de basis. Op de flanken starten Cools en Diatta opnieuw. Club telt twee punten voorsprong op Anderlecht en vier op Standard. De twee dichtste achtervolg­ers maken morgenmidd­ag om 14.30 uur al onder elkaar uit welke richting de titelstrij­d uitgaat.

 ?? © blg ??
© blg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium