De Standaard

Na 11 jaar en 2 grote prijzen aan de deur gezet

-

Zomer 2007

AA Gent contractee­rt Bernd Thijs, die net afscheid had genomen bij Borussia Mönchengla­dbach, waar hij 2,5 jaar aan de slag was.

18 mei 2008

Aanvoerder Thijs gaat met AA Gent – onder leiding van Trond Sollied – in de finale van de Beker van België met 23 onderuit tegen het Anderlecht van exBuffalo’s Mbark Boussoufa en Guillaume Gillet.

15 mei 2010

Een week nadat AA Gent zich tot vicekampio­en kroont, wint Bernd Thijs met de Buffalo’s ook de finale van de Beker van België van Cercle Brugge (03). Het succesverh­aal onder Michel Preud’homme is compleet.

9 april 2014

Mircea Rednic wordt ontslagen bij AA Gent. Bernd Thijs – zelf al ruim twee jaar op de sukkel met een slepende knieblessu­re – zet per direct een punt achter zijn spelersloo­pbaan en wordt assistentc­oach bij de Buffalo’s.

5 mei 2014

Hein Vanhaezebr­ouck wordt gepresente­erd als nieuwe coach van AA Gent, Bernd Thijs zal ook onder hem de rol van assistent op zich nemen.

21 mei 2015

AA Gent behaalt zijn eerst landstitel in de geschieden­is van de club, met Bernd Thijs als stille kracht in de schaduw van Hein Vanhaezebr­ouck.

8 mei 2018

Enkele maanden na het vertrek van Vanhaezebr­ouck verlaat ook Bernd Thijs het vertrouwde Gentse nest. Na meer dan tien jaar wordt de Limburger ontslagen door het Gentse bestuur.

 ?? (ssg) ??
(ssg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium