De Standaard

Nummer één van de wereld stopt zegereeks Elise Mertens

- (hjb)

Na dertien zeges op rij was Elise Mertens in Madrid kansloos tegen Simona Halep.

BRUSSEL I Elise Mertens (WTA 16), die de voorbije dagen op de sukkel was met buikgriep en daarom maandag het dubbelspel afzegde, werd weggeblaze­n in de eerste set die amper twintig minuten duurde (06). In de tweede set speelde Mertens wel op haar waarde en toverde ze enkele prachtige punten en dropshots uit haar racket. Vooral de laatste games van het tweederond­eduel, hun eerste onderlinge ontmoeting, waren reclame voor het vrouwenten­nis. Halep had liefst vijf matchpunte­n nodig. Na 1 uur en 11 minuten stond de 36 op het bord.

Maar niet voor niets is Halep nummer één van de wereld, en na Serena Williams en Maria Sharapova de efficiënts­te speelster op gravel met een winstperce­ntage van meer dan 70 procent. Vooral in Madrid voelt ze Elise Mertens.

zich thuis, ze is er nu al veertien wedstrijde­n ongeslagen.

Rome en Parijs

Na een welgekomen break na een drukke periode voor Mertens – tornooiwin­st in de Fed Cup, tornooiwin­st in zowel het enkel als dubbelspel in Lugano, tornooiwin­st in Rabat, afgelopen zaterdag een half uur na Rabat naar Madrid, waar ze zondag al speelde – wacht vanaf volgende week het tornooi van Rome. Dat graveltorn­ooi is de ultieme aanloop naar Roland Garros, maar nu is al de conclusie: Mertens zal klaar zijn voor Parijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium