De Standaard

Neymar lijkt klaar te zijn voor WK

- JOCHEN COOREVITS

WAREGEM I Het onweer dat net voor de wedstrijd was losgebarst­en, hypothekee­rde het wedstrijdb­egin. Beide ploegen hadden het lastig met de natte grasmat. Afremmende ballen, wegglijden­de spelers, al wat u wil. Eén keer moest Bossut al heel vroeg ingrijpen op de diep gestuurde De Ridder. Voor het overige was Essevee baas.

Na 25 minuten sloeg de motor van Zulte Waregem aan. Doelman De Wolf onderschei­dde zich met een driedubbel­e redding en een snoekduik op de kopbal van Olayinka. Essevee had altijd op voorsprong moeten staan, maar dan geschiedde het onheil. Na een afvallende bal dook Bongonda in een duel en vloog hij met studs op het bovenbeen van Miric: rood. Begrijpeli­jk, want de intensitei­t lag veel te hoog.

Venijn in de staart

Het aanvallend ingestelde Zulte Waregem moest herbronnen met tien. Dury paste zijn systeem aan en schakelde over naar drie centrale verdediger­s. Met nog een kwartier op de klok oogde Essevee leeggespee­ld. Het kampeerde voor de eigen zestien. Lokeren kwam ook niet tot grote kansen.

Net voor affluiten kregen de bezoekers nog een licht toegekende vrije trap. Cevallos trapte onder de muur de 01 binnen.

Einde wedstrijd, denk je dan. Maar niets was minder waar. Essevee kreeg op zijn beurt ook een lichte vrijschop, De fauw maakte gelijk. In de verlenging­en zette Marecek Lokeren enig mooi op voorsprong. Einde verhaal? Neen, Ivan Saponjic dwong een tweede verrijzeni­s af. In de strafschop­pen haalde Essevee het, Harbaoui trapte de beslissend­e elfmeter binnen.

De Braziliaan­se superster Neymar heeft dinsdag voor het eerst getraind met de Braziliaan­se nationale ploeg. De 26jarige aanvaller lijkt op tijd klaar te geraken voor het WK in Rusland. Neymar liep op 25 februari een breukje in de rechtervoe­t op tijdens de competitie­match van zijn ploeg Paris PSG tegen Marseille. Enkele dagen later, op 3 maart, ging de duurste voetballer aller tijden onder het mes in Rio de Janeiro. Neymar werd klaargesto­omd om het WK te halen. (belga)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium