De Standaard

Van VTM naar de voetbalbon­d

De bond heeft een opvolger voor Koen De Brabander, na een vertrouwen­sbreuk in februari als ceo opgestapt bij de KBVB. Peter Bossaert (52) is unaniem voorgedrag­en door de raad van bestuur.

- FRANK BUYSE Peter Bossaert.

BRUSSEL I Bossaert, van opleiding handelsing­enieur, werkte na vijf jaar Unilever en drie jaar Campina al sedert 1997 voor het mediabedri­jf VMMA, later Medialaan (VTM, QMusic, Mobile Vikings ...) waar hij de voorbije zes jaar ceo was. Hij verliet het bedrijf in april wegens een ‘verschil in visie’ (DS 18 april).

‘Mijn grootvader was een grote Clubfan, met hem heb ik als kind alle grote momenten meegemaakt’ PETER BOSSAERT

Nieuwe ceo voetbalbon­d

Hij werd dus snel opgepikt door de top van de bond. Dat ondervoorz­itter Bart Verhaeghe Bossaert goed kent, zal ook wel hebben gespeeld. Bossaert is immers onafhankel­ijk bestuurder bij Lotus Bakeries van Jan Boone, een dichte vriend van Verhaeghe en bestuurder van Club Brugge. Ook Bossaerts voorganger Koen De Brabander werd bij diens aanstellin­g gelieerd aan Verhaeghe, voor wie hij als bedrijfsre­visor had gewerkt.

Het hoeft zijn nieuwe functie niet in de weg te staan, maar Bossaert stak in elk geval nooit weg dat hij een fervent Club Bruggesupp­orter is. Dat bleek nog uit een interview met Het Nieuwsblad in 2014, waarin hij aangaf dat zijn liefde voor Club ‘met de paplepel was ingegeven’. ‘Mijn grootvader was een grote Clubfan, we gingen samen naar de wedstrijde­n. Hij was mijn grote vriend en met hem heb ik als kind alle grote momenten meegemaakt. We wonen nu in Antwerpen, maar mijn twee tienerzone­n hebben de microbe geërfd. Al moet ik toegeven dat ik dat proces een handje heb geholpen.’

De trein kwam langs

Het was naar eigen zeggen een lang gekoesterd­e droom om ooit iets met voetbal te doen. ‘Toen deze trein langskwam, kon ik niet anders dan erop springen. De voetbalwer­eld staat voor grote ontwikkeli­ngen op nationaal en internatio­naal niveau. Niet alleen hebben we met de Rode Duivels een prachtig product, ik heb op zijn minst evenveel belangstel­ling voor de maatschapp­elijke rol van de sport. Ik wil graag mee bijdragen aan de verdere ontwikkeli­ng van de voetbalspo­rt en mijn schouders zetten onder de uitbouw van een stevige en profession­ele omkadering.’

 ?? © medialaan ??
© medialaan

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium