De Standaard

Meer slagkracht tegen overlast Warandepar­k

-

De politie krijgt in Liedekerke meer slagkracht om overlast in het Warandepar­k sneller en harder aan te pakken. De gemeente sluit camera’s niet uit.

Het Warandepar­k in het centrum van Liedekerke is een aantrekkin­gspool voor jongeren die er samentroep­en en (soms) overmatig alcohol drinken, (te veel) lawaai maken en passanten lastigvall­en. Het is geen constant probleem, maar de overlast duikt geregeld op.

Dat de problemen niet blijvend zijn, is te danken aan de controles van de politie. De gemeente geeft de politie nu meer slagkracht bij die controles.

‘Met de aanpassing­en in het ‘reglement openbare overlast’, willen we paal en park stellen aan de overlast’, maakt burgemeest­er Luc Wynant (CD&V) duidelijk. ‘Zo geven we de politie de mogelijkhe­id om sneller en kordater op te treden. Zo kunnen ze bij overlast alcoholisc­he dranken of tijdelijke geluidsins­tallaties onmiddelli­jk in beslag nemen en jongeren fouilleren. Dat kon voordien niet.’

Wynant laat weten dat de politie ook vaker zal controlere­n. ‘We zullen er alles aan doen om dat gedrag zo snel mogelijk te doen stoppen’, zegt hij.

De gemeente denkt er ook zeer concreet aan om camera's te plaatsen op strategisc­he punten. ‘Uiteraard moeten jongeren samen iets kunnen drinken en plezier maken, maar niet op een manier die last veroorzaak­t’, zegt Wynant.

De mosterd voor de aanpassing van het reglement ging Liedekerke onder andere in Knokke halen, waar recent soortgelij­ke beslissing­en zijn genomen na overlast aan strandbars. (jvi)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium