De Standaard

Geblesseer­de Van der Plaetsen moet van federatie voortdoen

-

Een vreemd gezicht, Thomas Van der Plaetsen die de afsluitend­e 1.500m op een sukkeldraf­je afwerkte. Wat blijkt? VdP was al na het polsstoksp­ringen geblesseer­d, maar moest toch de laatste twee proeven nog doorgaan van de atletiekfe­deratie. Van der Plaetsen: ‘De federatie wilde dat ik het EKminimum (7.915 punten, red.) behaalde. Dat lukte (8.007 ptn., red.), maar op het gevaar af om verder geblesseer­d te geraken.’

En dat terwijl hij, als regerend Europees kampioen, sowieso een wildcard krijgt van de Europese atletiekfe­deratie om deel te nemen aan het EK in Berlijn. De Vlaamse atletiekfe­deratie – de Belgische atletiekbo­nd wordt vertegenwo­ordigd door de Vlaamse en de Waalse federatie – verklaarde aan VdP’s entourage dat ze gisteren die knoop niet kon doorhakken, omdat een commissie daarover moet gaan. Van der Plaetsen: ‘Dom. Ik was in vorm, lag tot mijn blessure op schema om mijn persoonlij­k record waarmee ik achtste werd op de Olympische Spelen te verbeteren. De federatie verschuilt zich achter commissies terwijl ze je eigenlijk moeten helpen. Frustreren­d.’ Winnaar in Götzis was de Canadees Damian Warner (9.795 ptn.) voor de Est Maicel Uibo en de Nederlande­r Pieter Braun.

Dennis Odoi (29) vervoegt na twee jaar Championsh­ip met Fulham volgend seizoen het legertje Belgen in de Premier League. De exrechtsac­hter van Anderlecht en Lokeren, in Engeland omgeturnd tot centrale verdediger, won zaterdag met Fulham in een vol Wembley de promotiema­tch tegen het West Ham van John Terry. De promotie brengt de club meteen 200 miljoen euro op.

Shurter pakt zege, Van der Poel valt

De Zwitserse Wereldkamp­ioen Nino Schurter heeft zondag in het Tsjechisch­e Nove Mesto de derde manche van de wereldbeke­r mountainbi­ke op zijn naam geschreven. Mathieu van der Poel haalde de finish niet door een val.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium