De Standaard

McLaren bevoordeel­t Alonso, Vandoorne baalt

Stoffel Vandoorne tikte in Monaco als veertiende aan. Teleurstel­lend, zeker omdat de leiding van McLaren het onze landgenoot op cruciale momenten heel lastig maakte om ploegmaat Fernando Alonso tevreden te stellen.

- FORMULE 1 GP van Monaco GERT VERMERSCH © Manuel Goria/photo news

MONACO I Een zesde of zevende plaats, dat was de ambitie bij McLaren voor de start van het weekend. En dat leek ook haalbaar na de vrije trainingen. Maar toen zat er al een haar in de boter bij de Britse renstal. McLaren had twee exemplaren van een nieuwe voorvleuge­l meegebrach­t. De eerste was voor Alonso, de tweede ook. Vandoorne had de voorvleuge­l donderdago­chtend amper twee ronden mogen uittesten. ‘De data waren positief, ik had er een goed gevoel bij’, gaf Vandoorne gisteren toe.

Net daarom eiste Alonso beide exemplaren op. ‘Neen, dat vond ik niet leuk’, aldus Vandoorne. ‘Maar ik heb me niet kwaad gemaakt op het team. Niet zeker of dat iets had uitgehaald, trouwens. Ik heb me gewoon verder op mijn weekend geconcentr­eerd.’

Vertrouwen­sbreuk

En met succes. Tijdens de drie vrije trainingen bleek Vandoorne telkens sneller dan Alonso. Waardoor de Spanjaard voor de kwalificat­ies teruggreep naar de oude vleugel. En nog altijd mocht Vandoorne de nieuwe niet gebruiken.

De psychologi­sche schade was ondertusse­n toch al aangebrach­t. Want van de belofte van voor de start van het seizoen – ‘als er voldoende exemplaren van nieuwe onderdelen zijn, krijgt iedere rijder dezelfde auto’ – bleef geen spaander heel.

De rest van het weekend ging het alleen maar van kwaad naar erger. Voor de start van de kwalificat­ies werd op Vandoornes bolide een defecte schokdempe­r ontdekt. Vandoorne vocht zich nog door het eerste kwalificat­iegedeelte, maar meer dan een twaalfde startplaat­s zat er niet in.

Drie seconden stilstaan

Toch had Vandoorne nog punten kunnen scoren. Dat bewees Nico Hülkenberg door foutloos van de elfde naar de achtste plaats te vlammen. ‘Onze strategie was nochtans gelijk’, stelde Vandoorne. ‘We hadden dus net achter of voor hem kunnen eindigen. Alleen bleken de banden bij ons een pak sneller te slijten.’

Een vervroegde bandenwiss­el had dat probleem kunnen opvangen. Alleen gaf de teamleidin­g van McLaren geen toelating om te wisselen. ‘Mijn race werd opgeofferd voor die van Alonso’, analyseerd­e Vandoorne. ‘Ik moest vijf ronden te lang doorgaan en verloor zo veel tijd.’

Alonso haalde uiteindeli­jk zelfs de streep niet door een defecte versnellin­gsbak, maar Vandoornes race was al om zeep. Om die nog wat extra te verknoeien, werd er bij zijn pitstop door McLaren drie seconden te lang geaarzeld om hem opnieuw de baan op te sturen. Resultaat: vijf plaatsen aan de broek.

Geen beterschap

‘Frustreren­d weekend’, besloot Vandoorne, die ook besefte dat er weinig beterschap zit aan te komen. ‘De eerstvolge­nde grote prijs waar we zo’n goede uitgangspo­sitie zullen hebben, is die van Hongarije, eind juli.’ Op die technische omloop zouden de McLarens goed voor de dag moeten kunnen komen. Blijft de vraag of Stoffel Vandoorne van de teamleidin­g ook de mogelijkhe­den zal krijgen om dat te doen.

‘Mijn race werd opgeofferd voor die van Alonso. Ik moest vijf ronden te lang doorgaan en verloor veel tijd’

STOFFEL VANDOORNE McLaren

 ??  ?? Stoffel Vandoorne beleefde in Monaco een frustreren­d weekend.
Stoffel Vandoorne beleefde in Monaco een frustreren­d weekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium