De Standaard

Lukaku heeft probleem met de fans

Wie dacht dat het sinds de applausver­vanging van Romelu Lukaku (25) tegen SaudiArabi­ë opnieuw koek en ei was tussen de spits en de Belgische fans, denkt maar beter iets anders.

- GERT GYSEN

BRUSSEL I ‘Vinden jullie echt dat Romelu op handen gedragen wordt?’ Het was kleine broer Jordan (23) die gisteren de knuppel in het hoenderhok gooide.

Toen een journalist tijdens de persconfer­entie vroeg of het deugd deed dat zijn broer na jaren eindelijk geapprecie­erd wordt door de Belgische fans, was Jordan het duidelijk niet eens met die stelling. ‘Vinden jullie dat? Dat gevoel heb ik niet, hoor. Hij krijgt nu wat liefde omdat hij al op jonge leeftijd de topschutte­r van het land is. Dan moet iedereen wel toegeven dat hij iets kan.’

En toen moest de persconfer­entie van Romelu Lukaku zelf nog beginnen. Die probeerde een kwartier later de woorden van Jordan eerst nog af te zwakken. Maar wanneer hem werd gevraagd of alles vergeten en vergeven is na de applauswis­sel in maart, kwam het eruit.

‘Na negen jaar een eerste applaus. Is alles dan vergeten en vergeven tussen mij en het publiek? Wat mij betreft alvast niet. Of dat wel zo zal zijn bij een wereldtite­l? Ach, we zien wel.’ Maar wie tussen de regels leest, weet dat het te diep zit bij Lukaku om het nog echt goed te laten komen.

Italië

Het is niet de eerste keer dat de Lukaku’s klagen over een gebrek aan appreciati­e in eigen land. Ze hebben het gevoel dat ze al heel hun leven tegen de publieke opinie moeten opboksen. Niet toevallig liet Romelu tussendoor nog achteloos vallen dat ‘Jordan sinds hij in Italië speelt, wordt geapprecie­erd. Niet zoals in België’.

De prestaties van Lukaku verdelen al van sinds hij bij Anderlecht debuteerde, de gemoederen in ons land. Hij scoort veel, maar door zijn speelstijl is er een kamp believers en een kamp nonbelieve­rs. Hij werd zelfs al uitgeflote­n bij de Rode Duivels, maar dat leek verleden tijd nu hij in de laatste zes interlands tien keer scoorde. Hij kreeg zelfs een applausver­vanging bij de laatste interland. Afwachten hoe de fans zaterdag reageren op deze uitspraken.

‘Eén applaus in negen jaar, denk je dat dan alles vergeten en vergeven is?’ ROMELU LUKAKU

Blz. 36 Duivel.

Van duiveltje tot Rode

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium