De Standaard

Voorlopig geen assistenti­ewoningen in exklooster

-

De plannen om het klooster van de Clarissen op de Predikhere­nberg in KesselLo om te toveren tot 59 assistenti­ewoningen, moeten worden opgeborgen. Het Leuvense stadsbestu­ur weigerde de bouwvergun­ning.

Het project, ingediend door de Jansen Groep uit Zonhoven, bestaat uit de bouw van 59 assistenti­ewoningen op het domein van de Clarissen. Maar tijdens het openbaar onderzoek werd al snel duidelijk dat de buurt niet opgezet was met de plannen. Er kwamen een heleboel bezwaren binnen. De grootste bezorgdhei­d van de buurt is dat de assistenti­ewoningen veel verkeer zouden veroorzake­n.

‘De hoofdreden waarom we de vergunning afkeuren, is het bouwvolume’, zegt schepen Carl Devlies (CD&V). ‘Het toegestane bouwvolume volgens het Ruimtelijk Uitvoering­splan dat we goedkeurde­n in 2014, werd ruimschoot­s overschred­en in de aanvraag.’

Het stadsbestu­ur was wel voorstande­r van het idee om er assistenti­ewoningen te bouwen. ‘Het project, met een open park en een restaurant waar ook buurtbewon­ers 's middags kunnen gaan eten, past volgens ons wel in de buurt’, zegt Devlies.

De buurt reageert opgetogen op de beslissing, en ook Groen is tevreden met de weigering.

Bij Jansen Groep was gisteren niemand beschikbaa­r voor een reactie. (hsb, jpl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium