De Standaard

3 FAVORIETE AANDELEN VAN CHRISTIAN SCHMITT

FONDSBEHEE­RDER VAN HET DYNAMISCHE AANDELENFO­NDS VAN ETHENEA

-

Christian Schmitt is fondsbehee­rder sinds 2005 en begon in 2015 bij Ethenea. Deze Zwitserse beheerder is specialist in gemengde fondsen (aandelen + obligaties). Het dynamische fonds gaat voor de hoogste opbrengst en belegt het meest in aandelen. 1 TESCO 294 pence

Tesco, de grootste Britse voedingsre­tailer, komt uit zijn grootste crisis (concurrent­ie harddiscou­nters, boekhoudsc­handaal). Het nieuwe management heeft sinds 2014 sterk gewerkt met een door volume gedreven turnaround. Vorig jaar is gestart met ambitieuze besparinge­n om de marges te herstellen. De beleggers zijn nog sceptisch, maar het aandeel staat voor een ommekeer.

2 SAP 103,18 euro

De wereldleid­er in software voor enterprise resource planning heeft de laatste jaren veel geïnvestee­rd in nieuwe technieken en diensten om de dominante marktposit­ie te versterken. Dat is al te merken in de jongste resultaten, maar we denken dat het beste nog moet komen. De verwachtin­gen voor een verdere dubbelcijf­erige winstgroei lijken zeker niet overdreven.

3 PUBLICIS 58,38 euro

Het op twee na grootste reclame en marketingb­edrijf ter wereld verloor meer klanten dan de anderen door een inefficiën­te organisati­e. Na een reorganisa­tie kan Publicis zich met een nieuwe combinatie van data, technologi­e en creativite­it beter richten op de klanten. Het aandeel is tegen 13 keer de winst van 2018 goedkoop. Het trackrecor­d met de dividenden is sterk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium